TW

Amb l'objectiu de reunir les informacions sobre ovnis pretesament contemplats per menorquins fullejo els diaris de novembre de 1989. Deien els testimonis haver vist elements estranys al cel que no es podien assimilar ni a estrelles, ni a avions ni a l'helicòpter de Tulipán ni als efectes d'una intoxicació etílica terrestre. El viatge 25 anys enrere via hemeroteca em confirmà allò que sovint deia el director Bosco Marquès, que tot està ja escrit. I és que el debat territorial anava llavors a les totes, amb normatives protectores, projectes sensibles i la iniciativa sobre la taula de construir un camp de golf amb allotjament a la costa sur. Els sona? Trobo perles com ASHOME i el Consell demanant a AVIACO que posi més vols, sobretot per desestacionalitzar. A La Solana hi havia un bullit judicial i les erugues dels pins feien matx abans de ser fumigades. L'Escola d'Adults de Maó es queixava de les pèssimes condicions en què havia de fer classes.

Noticias relacionadas

La majúscula sorpresa arriba quan veig que les institucions miraven de reunir diners per a l'equipament del Teatre des Born després d'unes obres (sí, sí, que sí) i a Maó l'oposició (llavors PP) demanava a l'equip de govern quin havia estat l'aforament i què havia costat realment el concert de l'any perquè no ho veien clar! Era el Loquillo més popular, amb troglodites, cadillac i camió. Xifra estimada d'assistents: 4.000! Ben igual.

El que no s'ha repetit al cap de 25 anys és l'aparició dels ovnis, fet que demostra que l'oferta de transport aeri realment cada cop és més magra a l'Illa. Ni ovnis. Els homenets verds de veu atiplada han deixat de venir, ja sigui per falta de massa crítica, les taxes, la inexistència d'OSP amb altres galàxies, la inestabilitat dels platets voladors low cost o les abusives tarifes, tenint en compte que els extraterrestres no tenen descompte de resident. Fins i tot AVIACO, una companyia pública, és una fórmula que també sona ja a marcià. Ningú la planteja i alguns ni la recorden. Tal vegada Podemos s'anima a recuperar-la.