TW

Arran de les darreres notícies sobre la situació dels refugiats de Síria i del tractat que la UE ha signat amb Turquia, Justícia i Pau de Menorca vol fer les següents consideracions:

1. Pensam que Europa té capacitat suficient per acollir aquests refugiats. Què son 300.000 o 400.000 refugiats per a un continent on hi ha més de 400.000.000 d'habitants?  

2. Ens sembla de tot punt immoral que Europa, continent amb profundes arrels cristianes, pugui signar un acord que destil·la una gran indiferència i fredor cap el patiment de  persones que, degut a la guerra,ho han perdut tot i solament els queda l'esperança de construir una vida nova en un altre indret lluny del seu país. La misericòrdia cristiana no es veu per enlloc.

3. Creiem que els europeus ens hauríem de recordar que també vam ser acollits en d'altres circumstàncies: Jueus europeus que fugien de l'extermini nazi durant la 2ª guerra mundial o els perdedors de la guerra civil española que van ser acollits a diversos països d'Amèrica llatina

Per aquests motius, Justícia i Pau de Menorca vol fer costat a Benvinguts Refugiats Menorca i es vol adherir al seu manifest «Passatge segur, ja!»