«Ens reunim de nou aquí com a poble que celebra les seves arrels, en el 738 aniversari de la restauració del cristianisme a Menorca», ha proclamat: «Nosaltres els cristians també som una família, la dels germans que peregrinam a Menorca i que tenim les nostres arrels, les nostres cultura i llengua: les nostres història i tradicions; per aquesta raó entre nosaltres hi ha profunds vincles de comunió i llaços de veritable fraternitat».
Les autoritats -encapçalades pel president del Consell, Adolfo Vilafranca-- i la corporació municipal de Ciutadella, amb l’alcalde Llorenç Ferrer al front han assistit a la missa.
«Crec que la celebració de Sant Antoni Abat amb la presència a la Catedral d’un gran nombre d’autoritats representatives del poble de Menorca, ens ajudarà a seguir caminant junts, conservant allò essencial, accentuant allò que ens uneix i acceptant la multiculturalitat de la nostra societat com un fet enriquidor d’integració recíproca», ha dit a la seva homilia.
Superar l'individualisme religiós
Per al prelat, «aquest canvi que ha fet l’Església no respon a una estratègia per a continuar dominant, sinó per a continuar servint amb un amor generós, com ho va fer Sant Antoni en el seu temps». Segons el bisbe Gerard, «l’experiència sinodal dels darrers anys ens ha ajudat molt a avançar en una concepció més comunitària de la nostra fe, superant així l’individualisme religiós que tant ens ha perjudicat en el passat».
Ha assenyalat, així mateix, que «el dinamisme del Jubileu de l’esperança reforça el camí de renovació de l’Església, quan el papa Francesc ens demana que no ens demorem [...] ens demana que ens indignem per les coses que no estan bé i que tinguem la valentia de canviar-les».
Per un habitatge digne
Entre d’altres propostes del Decret del Jubileu a la Diòcesi, signat pel bisbe Gerard, figura la constitució a Menorca d’un fons de solidaritat per a un habitatge digne administrat per Càritas, Diocesana, amb una aportació inicial del Bisbat de cent mil euros, quantitat a la qual podran sumar-se altres aportacions particulars.
6 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
... si el mensaje subliminal que nos intentan colar es que para aceptar la multiculturalidad tenemos que tolerar la llegada de nuevos menorquines de otras confesiones, y que tenemos que reforzar nuestra propia religiosidad para ello porque así podremos coexistir mejor, podrían haberse ahorrado esa maniobra... no cuela... no tenemos que oponernos a nuevas creencias abrazando a la que estamos dejando -afortunadamente- de lado por aburrimiento, sino tener claro que somos aconfesionales, y como tal, ni tiene nada que decir la confesionalidad farragosa que hemos padecido desde hace siglos aquí, ni tampoco faltaría más, dar cabida a otros nuevos confesionalismos como islamistas, evangelistas desvanescentes, testigos con cataratas o cualquier otro poblador de ese vasto mundo de Yupi que son los creyentes en cosas... la técnica de señalar al enemigo exterior para aglutinar a los propios bajo una antigua bandera no cuelaaaa no cuelaaaa... no tenemos que escoger, tenemos que liberarnos de las creencias... de todas
Jo trobo que ho hem d'acceptar tant com ho accepten al Marroc, Libia, Arabia, Quatar, Iran, Siria, l'Afganistan i tots es països musulmans en general. Ni més ni menos. O sigui, gens!! Perquè sino la nostra cultrura desapareixerà.
Evitem que sa multiculturalidad "borri" sa nosotras culturalidad
Nosotros aceptamos la multiculturalidad y los que vienen quieren imponer su cultura ergo en unos lustros estamos perdidos y cuando paremos de hacer el papanatas será demasiado tarde como han visto en París, Reino Unido y Suecia que ya no lo pueden parar.......hacia eso vamos, pero sigamos con la autodestrucción y seamos buenos
Pesados con la multi no queremos mezclar la costumbre, la gente tiene wue adaptarse
Don Gerardo, eso que los woke-progres denominan como multiculturalismo, es un cáncer terminal, que más pronto que tarde acabará por destruir nuestra sociedad secular basada en el Derecho Romano, nuestra forma de vida ancestral, nuestra cultura, nuestra religión cristiana y nuestras tradiciones, en esta vieja Europa acomodaticia y acobardada de hoy en día que se deja invadir sin ni siquiera pestañear ni levantarse del sofá y con absoluta tranquilidad, permite que el enemigo musulmán radical, fanático y analfabeto entre en nuestra casa como y cuando quiera y además, sufragándole una plácida vida de bienestar gratis total a nuestra costa, sin requerirle ni el menor atisbo de integración y respeto por su parte.