Per a això, Sa Cooperativa del Camp i Pep Pelfort, del Centre d'Estudis Gastronòmics de Menorca, es van encarregar de presentar una sèrie de menjars populars de l'Imperi Romà. Entre ells, el moretum, un berenar típic que consisteix en una espècie de crema de formatge fresc amb herbes i oli d'oliva molt saborosa que el mateix Pelfort va preparar en directe.
Per una altra banda, panem nauticum, el que coneixeríem com unes galetes de barca; i pulmentum, unes farinetes espesses amb ensopegades de formatge, ous durs i mel, uns dels ingredients més importants a la gastronomia romana.
Això, pel que faria a la part de Roma. Respecte al menjar popular de Bizanci, ens trobaríem la loukanika, és a dir, una combinació de sobrassada blanca amb poma; una gran varietat de fruits secs i galetes de mel amb iogurt. Tot això, acompanyat d'una beguda immillorable com és la cervesa talaiòtica. Produïda per Grahame Pearce, està inspirada en una beguda prehistòrica feta a base de cereals que va ser identificada en el seu moment en uns gots de fons alt a la cova de Sa Mola d'Alaior.
Èxit assegurat
La presidenta de la Societat Històrico-Arqueològica Martí i Bella, Carmela Sánchez Gómez, va valorar molt positivament les ponències i comunicacions dutes a terme en aquesta edició. «Hem duit els millors experts possibles per tractar l'època històrica dels vàndals i els bizantins, un tema del qual ja teníem ganes de xerrar. Ens han explicat els darrers descobriments arqueològics i l'estat de les actuals investigacions centrades en Menorca», resumeix la presidenta.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.