Aquests ventalls són possibles per la implicació de catorze empreses que cobreixen els costos, i altres que ajudaran a distribuir-los arreu de l'Illa. Són 30.000 ventalls que «enlairen valors» i «promouen un canvi de mirada», per aconseguir una festa més inclusiva, repensant «les barreres físiques, socials, sensorials, comunicatives i cognitives». L'objectiu és «promoure que els nostres pobles i ciutats puguin ser cent per cent accessibles».
Així ho explicaven els responsables de la Fundació. Mònica Planella, la directora administrativa, destacà que «el més important és donar visibilitat i fomentar la inclusió», amb un projecte que permet posar a la venda els ventalls, a un euro, i els beneficis es destinaran als centres especials d'ocupació de la Fundació, Social Càtering, Eco Verd i Lligall Art Gràfic.
En equilibri
Marc Jesús ha recuperat l'equilibrista que creà amb motiu de la constitució de la Fundació. Ha adaptat per al ventall el personatge que dissenyà llavors, i del qual li agrada «el simbolisme, una persona amb diversitat funcional fa molts equilibris amb l'entorn, i cal que tothom prenguem consciència». Per açò, per a ell «és un plaer col·laborar amb projectes solidaris» com aquest.
El personal del Centre Especial d'Ocupació Lligall Art Gràfic és l'encarregat d'organitzar la logística per fer arribar els ventalls a totes les festes de poble. Avui, la Fundació compta amb una plantilla fixa de 76 persones en aquests centres, de les quals més d'un 70 per cent tenen qualque discapacitat.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.