Imatge de l’Exposició de Diorames, el passat Nadal a Maó

TW
1

La ciutat de Maó acollirà el proper cap de setmana, els dies 15 i 16 d’abril, una nova trobada de pessebristes de Balears i Catalunya. Es tracta de la 51a edició d’aquesta tradició, que l’any passat es va celebrar a Terrassa, Catalunya. Aquest ajuntament de pessebristes, que enguany s’ha avançat a la primavera, coincideix amb la commemoració del 800 aniversari del primer betlem que Sant Francesc d’Assís va muntar a la cova de Greccio, a Itàlia, i que es celebra amb el XXII Congrés Internacional Franciscus 1223-2023 a Sevilla i amb altres actes de la geografia europea.

La trobada, que des de fa ja uns mesos prepara el Grup de Pessebristes de Maó amb moltes ganes i il·lusió, reconeix el president de l’entitat, Francesc Farrés i Díaz-Meco, comptarà amb l’assistència de 80 inscrits de 18 entitats pessebristes de Menorca, Mallorca i Catalunya. Asseguren, tot plegat, que seran unes jornades molt especials.

Visites i dinar de germanor

El programa arrencarà dissabte 15 a les 18 hores, amb la benvinguda dels participants. Continuarà amb una visita a l’Exposició de Diorames instal·lada al local del Grup de Pessebristes de Maó. Es podrà assistir a missa a l’església de Santa Maria de Maó i a les 20.30 hores hi haurà un acte institucional a l’Ajuntament.

La jornada del diumenge 16 començarà amb una visita guiada pel centre històric de Maó a les 9.30 hores i seguirà amb una sortida cap a l’Illa del Rei per visitar l’antic hospital militar i la galeria Hauser & Wirth. Al port de Maó es farà el dinar de germanor i el comiat de la trobada.