TW
1
El carnaval temàtic de Ciutadella esdevé un autèntic viatge en el temps, a l'època dels primers pobladors de l'Illa, els talaiòtics, fins arribar als púnics i els romans, just un poc abans de la nostra era. Un viatge enrere, idò, d'entre 4.000 i 2.000 anys.

Després del gran èxit que va tenir l'any passat l'ambientació sobre l'oest americà amb els indis i els cowboys, l'eix central de Ciutadella s'ha vestit enguany amb nombrosos motius prehistòrics, des d'enormes taules a la Plaça Nova o la Placeta des Be, a navetes, talaiots, cases o un vaixell fenici.


Gran ambient

El matí, els grans protagonistes van ser els escolars. Durant unes quantes hores, els fillets van sortir de les seves escoles per anar cap al centre, on van poder gaudir d'aquesta ambientació, que ha estat possible gràcies a la implicació de molta gent i molts col·lectius. Des de les mateixes escoles i el Centre Municipal d'Art, a les associacions comercials i patronals com Ciutadella Antiga, PIME i CAEB, així com altres entitats i molts comerciants. També, de les conselleries balear i insular de Cultura, que estalonen aquesta iniciativa, que consideren de suport a la candidatura menorquina a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Centenars de fillets, vestits de foners, romans -amb uns quants Cèsars inclosos- o talaiòtics, però també d'arqueòlegs o, en un context més musical, de rockers, van passar pels diferents ambients preparats, tant de la Plaça de ses Palmeres a la de la Catedral, com a les places des Peix i d'Artrutx.

El capvespre, l'ambient carnavaler va començar ben prest. Hi van col·laborar les diferents propostes programades, com ara l'animació infantil amb Pinyeta Pinyol i, un poc més tard, l'animat itinerari de la batucada del grup Esclat. O el cercavila que va fer la Xaranga de Ponent, passant també pels carrers del centre, i l'actuació musical, ja el vespre, amb els temes dels 80 de Jukebox Band Menorca.

Però la festa no s'ha acabat. Aquest dissabte de matí estan previstos tres tallers, de tir amb fona, d'elaboració de pa talaiòtic i de construccions talaiòtiques, d'11 a 13 hores. I a partir de les 12 hi haurà els espectacles «El foner i la púnica» i el del Mag Babadú. El capvespre (19 hores), el protagonisme serà per als Myotragus Dimonis de Ferreries.