Laura Tomàs és l'estudiant de Menorca que ha obtingut la millor nota a la selectivitat d'enguany. De Ciutadella, ha estudiat a l'IES Josep Maria Quadrado, on ha cursat el Batxillerat de Ciències, amb una nota mitjana de 9,84.
Què li agradaria estudiar, i, després, treballar?
—M'agradaria molt estudiar la carrera d'enginyeria biomèdica. Concretament, m'encantaria dedicar-me a la investigació pràctica, tal vegada en un laboratori.
Ha estat un repte obtenir la millor nota de Selectivitat a Menorca aquest curs?
—Sí, però tot ha estat gràcies a començar a fer feina des del primer dia. Així i tot, no és tan dur com ho fan veure; tot i que et poses nerviós en el primer examen, però t'hi acabes acostumant. No obstant, la sort juga un paper fonamental.
A quina universitat ha pensat anar?
—Ara mateix tenc dues opcions: la Universitat Carlos III o bé l'Autònoma de Madrid.
Quina va ser la seva reacció quan va conèixer la qualificació?
—En primera instància em vaig espantar, perquè pensava que no podria entrar a la universitat per falta de nota, però després vaig veure que era falsa alarma.
S'esperava arribar a treure un 13,244?
—Sí. Havia estudiat molt, m'havia esforçat i m'ho esperava, tot i que anava pel 13,5.
Hi ha alguna matèria que li ha resultat més difícil i com les va enfrontar?
—Les assignatures que em van millor són les matèries pràctiques, com la Biologia i la Física. Però les que em resulten més desafiants són les de memoritzar. Així i tot s'acaben assolint amb moltes hores d'estudi i esforç.
Quin pla d'estudis ha seguit?
—Hi ha gent que dedica cada dia a repassar una assignatura en concret, a jo m'agrada més una hora cada dia de cada assignatura. Es tracta d'organitzar-se.
Quin consell li donaria a algú que s'està preparant per fer la Selectivitat?
—Descansar molt, anar amb els amics a la biblioteca, fer esport i dormir bé. I treballar, naturalment.
Considera que tot aquest esforç ha valgut la pena?
—Sí. Segon de batxiller és dur i exigent, però comprovar que tot ha anat bé és molt gratificant.
Considera just que l'EBAU sigui diferent a cada comunitat?
—No, perquè consider que l'educació és i ha de ser un tema centralitzat i igual per a tothom.
Com s'ha mantingut motivada durant el temps d'estudi?
—Jo trob que el més difícil de la Selectivitat és, precisament, estar ben motivat per continuar estudiant. Personalment, m'ha ajudat molt posar-me objectius, que m'han donat motius per no deixar de fer molta feina.
A què creu que és degut que els quatre darrers alumnes amb millor nota de Selectivitat a Menorca hagin estat al·lotes i totes de l'Institut Josep Maria Quadrado?
—No ho sé. Però jo, almanco, he observat que hi ha un major nombre d'al·lotes al batxillerat i també he vist que han estat elles les que han tingut una major implicació i motivació.
Quin ha estat el factor més rellevant que ha ajudat a treure la seva bona nota?
—Crec que aquest factor més important ha estat la sort, junt amb haver treballat des del primer dia. Tenc molts companys que han estudiat i s'han esforçat més o igual que jo i no han arribat a treure la mateixa nota.
Durant tot aquest procés, hi ha hagut alguna qüestió més difícil a resoldre?
—El tema més difícil de superar ha estat estudiar les assignatures de literatura i història. Com he dit abans, el que em va millor és la pràctica, i memoritzar és allò que em costa molt més.
9 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
Cuando los de VOX hablan de "igualar" lo que quieren decir es "eliminar las diferencias" y si se eliminan las diferencias en poco tiempo se instala la mediocridad.
Cuidado Laura que por decir esto que muchos pensamos, misma selectividad para toda España, los socialcomunistas te llamarán derecha extrema, fascista y no se cuantas cosas más. No cambies que vas por el buen camino
El concert econòmic de Navarra també hauria de ser el mateix per a tothom. I els impostos que paguen a Madrid...
Mi más sincera enhorabuena. Por otra parte me ha encantado tu entrevista, un dechado de sentido común. Disfruta de las bien ganadas vacaciones. Avanti. Vaya bonito.
Ayer salió una nota de prensa del candidato al senado de Vox hablando de esto mismo, la centralización de la educación y la misma prueba para toda España, muy bien por los 2
"Consider que l’educació és i ha de ser un tema centralitzat i igual per a tothom". Té molta raó,
Roberto CollTienes razón en todo lo que has comentado, pero diría que has sido demasiado suave con la realidad del hecho que la brillantez, el esfuerzo y las altas capacidades son sistemáticamente obviadas y lo que se busca es igualar a todos pero por abajo, como cierta ideología política. Donde antes había docenas de suspensos por clase, ahora todo son autopalmadas en la espalda y cero critica, no sea que el chaval/la "se traumatice". Tanto el currículum, como la exigencia, como la forma de puntuar, se han adaptado para premiar al mediocre, y el inteligente, el aplicado y el que se esfuerza por ir un paso más allá, es ignorado o como mínimo resulta incómodo, porque mientras el pregunta por ecuaciones con derivadas e integrales, los demás aun están con Barrio Sésamo. Leía una noticia hoy, que los profesores están hartos de la Lomloe, de puntuar a los alumnos para que sea imposible saber sin han aprobado y quien tiene una buena nota, quien va justito y quien a suspendido, y se lamentan que hay alumnos de 4° de Eso que no saben ni leer. Hasta los zombis más zombis del voto a la izquierda, que son los profesores, se lo están planteado ahora. Todo eso se junta con padres cada vez más catetos, más ignorantes y más cohibidos por la sociedad, para que no corrijan a sus hijos, y que su educación sea más una sugerencia que otra cosa, no sea que, nuevamente "el chaval/la se traumatice". Tanto empresarios como Gobierno celebran esta situación, a más tontos, más manipulables. Por cierto @Laura, mi más sincera enhorabuena, no debe haber sido nada fácil, no solo el estudiar, sino el contexto en el qué tuviste que hacerlo, ahora, por lo que dices que quieres hacer, te recomiendo que empieces a apretar en el Inglés, a parte de la carrera, porque lo de poder trabajar de manera digna en investigación, aquí en España, difícil o imposible, te tocará irte a otro pastos más verdes, lo siento de verdad, mucha suerte!!. Ése es otro tema, que los brillantes y los espabilados, si quieren tener un buen futuro, tengan que emigrar... movilidad internacional decía cierto ministro impresentable...
Si Domingo, la nota d'admissió és una cosa, però la nota d'accés és un altre. Pot ser que el 13,44 sigui amb un 9'44 d'accés (no està gens malament) i ponderi amb dos 10 de dues assignatures del bloc d'admissió. i pugi aquests quatre punts, Però el punt de partida, que en el cas d'aquesta al·lota és un 9,84 està molt b. A Menorca hi ha molt bones notes, a Mercadal tb hi ha 13 i pico amunt, a Maó tb i per Alaior tb hi ha amb bloc d'admissió alumnes amb 13 i pico més amunt encara del que esmentes. O notes de batxiller, matricula d'honor amb mitjana 9,9 o 9,85. Però aquests picos sumen damunt una base, que és on aquesta jove ha tingut la seva gran feinada una bona recompensa. Entrevista digne de ser llegida en veu alta a molts instituts, dedicació, esforç, constància i humilitat. Sols es mereix un enhorabona i esperar que pugui estudiar on hagi escollit, com els companys i companyes que diu que han treballat tant o més que ella i no han tingut el resultat esperat. Bons valors i millor missatge. El que és brillant, l'excel·lència, no està molt cuidada als nostres instituts, és més, diria que fins i tot ser excel·lent formalment te una mica de reconeixement puntual, però al llarg del curs te un cert patiment. Molts professors primer, equips directius desprès i equips d'orientació principalment no saben o no s'esforcen en pensar com gestionar-la, i majorment condicionen els mèrits quan es troben amb gent que te una capacitat per damunt del que estan acostumats a gestionar.
Tan sols comentar que enguany hi ha un alumne de Ciutadella amb nota d'admissió a la universitat de 13,44.