El Consell Regulador de la Denominació d’Origen lliurà els premis a Sant Climent en ambient de festa | Gemma Andreu

TW
7

Les finques de l'Almudaina i S'Arangí han estat les grans vencedores del XV Concurs a la Millor Fogassa de Formatge Mahón-Menorca Artesà, després de fer-se amb el primer premi en les categories de formatge semicurat i curat, respectivament.

El veredicte del certamen es va conèixer anit a Sant Climent, on es va fer l'acte de lliurament de premis. En la categoria de formatge artesà curat, el jurat ha concedit el primer premi a la fogassa presentada pel formatger Francesc Llorens Fedelich, del lloc de S'Arangí, del terme des Mercadal, mentre que en segon i tercer lloc hi han quedat les finques de Binillubet, de Pedro Marqués Fedelich, i Subaida, de Pilar Montañés Alberti. Mentre, dels formatges semicurats, la millor fogassa ha estat l'elaborada a l'Almudaina, de Pau Bosch Pons, mentre que Talatí de Baix, de Juan Carlos Vinent, i Biniseguí Vell i Nou, de Cristóbal Capó, han quedat segon i tercer.

En aquesta edició del concurs s'hi han presentat un total de 44 peces, 26 semicurades i 18 curades. Això representa que han pres part en el certamen el 70 per cent de les 37 finques de Menorca productores.


Avui, torneig de golf

A partir de les 9 hores, el Club Golf Son Parc acollirà el II Trofeo de Golf Queso Mahón-Menorca, organitzat pel Consell Regulador de la Denominació d'Origen.


Premis

FORMATGE ARTESÀ SEMICURAT
Primer premi
Almudaina (Ciutadella), de Pau Bosch Pons.
Segon premi
Talatí de Baix (Maó), de Juan Carlos Vinent.
Tercer premi
Biniseguí Vell i Nou (Es Mercadal), Cristóbal Capó.

FORMATGE ARTESÀ CURAT
Primer premi
S'Arangí (Es Mercadal), de Francesc Llorens.
Segon premi
Binillubet (Es Mercadal), de Pedro Marqués.
Tercer premi
Subaida (Es Mercadal), de Pilar Montañés Alberti