Quines són les principals patologies que es tracten des de la fisioteràpia pediàtrica?
Tractam sobretot paràlisi cerebral, malalties neuro-musculars, respiratòries, tot el que tengui a veure amb retard motor i tot el que tengui a veure amb l'ajuda a desenvolupar-se millor.
Qualsevol procés que s'inicia deu ser molt lent però amb avanços molt satisfactoris.
Sí, curar malauradament no curam, però sí intentam millorar la seva qualitat de vida i cada avanç és una gran alegria. Sempre depèn del fillet, de la patologia i del grau d'afectació. Xerram molt d'habilitar, el seu entorn i el fillet perquè dins les seves limitacions pugui fer una vida el més normal possible. Sempre que es pot els proporcionam eines, els instruments que necessitin perquè siguin el més autònoms possible.
Treballen en equip?
Sí, som un grup de suport format per orientadores, psicopedagogs, mestre d'educació especial, logopeda que a més d'ajudar els fillets ajuda també els pares. A Menorca no hi ha escoles d'educació especial, noltros esteim a una escola ordinària amb dues aules d'educació especial. Jo pens que és molt enriquidor, no tan sols per als fillets amb discapacitat sinó també per la resta que aprenen a viure amb la diferència i que malgrat tot són fillets que poden fer i gaudir de moltes coses.
La hipoteràpia, quins beneficis té per als fillets amb discapacitat?
És una teràpia amb cavall amb la que treballam de forma integral tant l'aspecte físic com aspectes d'hàbits, conducta, psicològics i psíquics. Tenim objectius pedagògics, lúdics i motors i en cada cas es treballa segons les possibilitats de cada fillet, per alguns l'obertura de cames implica ja uns estiraments musculars, ajuda a tonificar l'esquena, amb altres feim exercicis amb pilota i cercles, n'hi ha que condueixen els cavalls i els que estan molt afectats van estirats.
Amb fillets sans. Quins aspectes calen tenir en compte per al desenvolupament òptim infantil?
Tot el que té a veure amb l'estimulació és important. Xerrar-los molt, jugar amb ells, és important no només a nivell emocional i psicològic sinó també físic. Està demostrat que un ambient pobre en estímuls i en afecte a nivell motor té conseqüències. En casos d'adopció que he viscut de forma propera, el retard motor important amb el que arribaven no era a causa d'una patologia sinó de la falta d'estímuls i d'afecte que amb poc temps es corregeix amb les famílies adoptives.
Els tallers d'higiene postural, en què consisteixen?
Es dirigeixen a fillets de primer de primària, tot i que aquest any els tallers estaven pendents de pressuposts. Se'ls ensenya perquè d'adults no tenguin problemes a l'esquena, per exemple. Amb pla didàctic i jocs els feim veure la importància de seure bé, dormir amb bona postura, dur la motxilla bé i sense gaire pes, com agafar les coses del terra de forma correcte, coses bàsiques però importants.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.