TW
1

Fent gala del poble acollidor i bullanguer que és, Sant Climent s'agermanà ahir amb la multitud de visitants per viure la primera jornada de les festes. La repicada de campanes, el llançament de coets i el passacarrers obriren la festa a primera hora del capvespre. El moment més emotiu i de major expectació arribava poc abans de les set del capvespre, quan es sentí la dolça melodia del primer toc a càrrec del fabioler Víctor Pons. A continuació, l'entrega de la bandera a la caixera fadrina, Patricia Sintes, va ser emocionant per donar pas al replec d'una qualcada integrada per 45 caixers, que despertà al seu pas els anhels d'un poble en festa.

Després de la solemnitat i repòs de les Completes, presidides pel caixer capellà, Francisco Cardona, l'animació a Sant Climent anà a més amb les ganes d'encetar el primer Jaleo de les festes. La multitud es concentrà davant Es Casino, on la Banda de Música des Migjorn es situà a la tarima per interpretar la música festiva. La qualcada, amb majoritària presència de genets joves, inicià la primera volta de passada, al so de pasdoble. Un inesperat ruixat no va poder aturar l'esvalot que esclatà a continuació, amb l'inici de la primera volta del Jaleo. Eren devers les 20.30 hores, amb retard, quan les notes festives embullaren a la multitud al compàs dels bots dels cavalls.

Noticias relacionadas

Destacà l'estrena de Paula Mullarach, una caixera novell de 14 anys, que despertà la simpatia de la gent qualcant en «Xerí». La veterania de Joan Pons Pons, de 53 anys, com el cavaller més vell, es demostrà amb el domini dalt cavall en la funció de caixer batle i amb l'afegit de ser membre de l'associació de vesins. L'anècdota de la jornada, van ser els bots de les dues caixeres bessones, Clara i Elena Pons, que encuriosiren el públic.

[Lea la noticia completa en la edición impresa o en Kiosko y Más o My News]