El flux estable de visites és una de les característiques de Ca n’Oliver, amb una mitjana durant l’any de 1.279 visites, amb l’excepció de gener i desembre, que la quantitat és sensiblement menor. Entre febrer i novembre les xifres no varien gaire, oscil·lant entre els 779 del febrer i els 2.838 de maig. Aquesta darrera quantitat s’explica pel fet que el maig es celebra l’activitat Maó+Flors i sempre hi ha una major afluència al centre d’art, als voltants d’unes 1.900 persones. Per la seva part, el gener i el desembre es van rebre 405 i 463 visites, respectivament, mentre que a l’estiu les xifres es mantenen en la mitjana: juliol amb 999, agost amb 1.244 i setembre amb 1.139.
Les exposicions més visitades de 2024 van ser les d’Antoni Tàpies i la de Francesc Hernández Monjo. La del pintor català, anomenada «A l’ombra», va ser visitada per 3.040 persones del 28 de juny al 22 de setembre, mentre que la del paisatgista maonès - «Marines»- va rebre la visita de 2.414 persones entre el 22 de març i el 16 de juny. Per la seva part, fins al 31 de desembre passat, 1.254 persones van visitar l’exposició «La fugacitat de la mirada» del fotògraf Lluís Real.
La resta d’exposicions temporals celebrades a Ca n’Oliver van ser «Mira què tenim» (fins al 7 de gener), «La ciència en imatges (19 de gener al 10 de març), «L’apotecaria a l’expedició de Magallanes i Elcano» (17 al 31 de maig) i els dos Premis Lab Oliver, «Tot això serà la terra. Un projecte de Carlos Izquierdo i Nieves Guri» (11 d’octubre a 24 de novembre) i «Un puerto con estrella. Un projecte de Nuria Roman» (29 de novembre a 5 de gener de 2025).
De les cinc exposicions fetes a Ca n’Oliver tres han estat de producció pròpia. «La ciència en imatges» va ser produïda pel CSIC;«Francesc Hernández Monjo. Marines», va ser una producció del Consell insular amb motiu de la diada de Sant Antoni; i «L’apotecaria a l’expedició de Magallanes i Elcano» va ser produïda pel Consejo General de Colegios Farmacéuticos.
La programació de Ca n’Oliver efectuada el 2024 com la dels anys anteriors i, per suposat, també la d’enguany reflecteix l’objectiu cultural i artístic de l’Ajuntament de Maó, que no és altre que el de dotar aquest centre d’art d’un discurs propi i diferenciat amatent a la producció artística i cultural contemporània des d’una visió àmplia i interdisciplinar que permeti rellegir i complementar el seu fons».
Per altra banda, d’entre les incorporacions destacades a la col·lecció del centre es troba la sèrie de fotografies donades per Lluís Real amb el títol «Ca n’Oliver».
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.