Un dels duets de la soprano Anna Pirozzi i el tenor Jorge de León dissabte al Principal. | Gemma Andreu

TW
0

La soprano italiana Anna Pirozzi i el tenor canari Jorge de León van clausurar aquest dissabte la 53ena Temporada d’Òpera que promou la Fundació Menorquina de l’Òpera amb un concert de primer nivell que va tenir lloc al Teatre Principal de Maó amb l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears dirigida per Christopher Franklin.

La vetllada lírica va encetar-se amb una selecció de peces del compositor italià Giacomo Puccini, de qui aquest any s’ha celebrat el centenari de la seva mort i que ja va permetre poder gaudir de «La Bohème» com estrena de temporada a principis de juny. En aquesta ocasió, «Madama Butterfly» i «Tosca» van ser els títols escollits dels que es van extreure les peces més memorables. El públic que omplia el Principal va estar entregat durant tota la vetllada.

Anna Pirozzi, que en els darrers anys no baixa dels millors escenaris del món, va regalar un seguit de peces amb tota la seva potència escènica. Entre les peces a destacar del primer acte figura la seva versió d’«Un bel di vedremo» de «Madama Butterfly».

La segona part del concert va incloure una selecció de Verdi i dels compositors veristes més reconeguts. Pietro Mascagni, Ruggero Leoncavallo i Umberto Giordano van tenir el seu protagonisme amb peces de «Cavalleria Rusticana», «I Pagliacci» i «Andrea Chenier».

Jorge de León, conegut i ben valorat pel públic menorquí, va oferir una sentida «Mamma, quel vino è generoso» de «Cavalleria Rusticana» o «Improvviso» de l’«Andrea Chenier», amb un sentiment que va captivar als presents.

Christopher Franklin amb l’OSIB

La Simfònica de les Illes Balears va demostrar el seu rol com un dels principals actius culturals de l’arxipèlag. Si fa poc menys d’una setmana acompanyava el «Talaiot» de Marco Mezquida, aquest dissabte oferien un repertori operístic amb la batuta de Christopher Franklin, que va aconseguir el necessari equilibri aprofitant la millor acústica per aquestes composicions, la del Teatre Principal de Maó.
L’intermezzo de «Madama Butterfly» amb el que es va obrir el concert, va ser una experiència simfònica de gran nivell.

El programa del concert es va tancar amb Pirozzi interpretant «La mamma e morta» d’«Andrea Chenier», oferint com a bis el final de la mateixa òpera a duo amb un «viva la morte» que va provocar una ovació del públic.

De nou es va poder comprovar l’idil·li de Menorca amb l’òpera, en una de les cites ineludibles del calendari cultural illenc.