Els set membres del grup van viatjar en vaixell, ja que el cost en avió amb els instruments no era assumible. | GEM

TW
0

El grup menorquí de música antiga Gaudium et Musica van oferir dos concerts a Catalunya durant el passat cap de setmana, a les esglésies de Sant Joan de Berga i de Sant Miquel de Cardona, una petita gira a la qual el grup voldria donar continuitat durant l’any que ve.

Van interpretar el seu programa «Cançons d’amor i de mort», amb composicions des del segle XII fins al XVI. El grup interpreta principalment peces medievals i renaixentistes i inclou en els programes alguna composició barroca o popular. El grup es va constituir en associació cultural sense ànim de lucre, i tots els diners que aconsegueix els reinverteix en partitures de música antiga o instruments.

Van actuar a Berga i a Cardona, a l’església de Sant Miquel d’aquesta població, d’estil gòtic, molt adient per un programa de música antiga com el de Gaudiem et Musica. Foto:GEM

En aquest cas,    van dividir el concert en dues parts: una primera de música medieval, en què destacaven algunes peces catalanes com «Tant m’abelis» i el Testament d’Amèlia, «Stella Splendens» del Llibre Vermell de Montserrat. A la segona part,    danses i cançons del renaixement, en què destacaven algunes peces del poeta, dramaturg i música Juan del Encina. Van assistir a les dues actuacions un centenar de persones.

El grup està format per Ana Gomila, Pepe Vilafranca, Xavi Martín, Cristina Fullana, Tiago Ameller, Toni Carreras y Mercè González.