Èlida Bastida Quartet. | Lili Bonmati

TW
0

L’actuació d’Èlia Bastida Quartet el pròxim 14 d’agost, a les 21 hores, al Teatre Principal de Maó, en el marc de la celebració del 51è Festival de Música de Maó, a càrrec de Joventuts Musicals de Maó, és un dels plats forts de la programació d’estiu al coliseu de Maó, que començarà el 4 de juliol i finalitzarà el 22 d’agost, en què també brillarà l’Splendid Festival, el concert de la 5a de Txaikovski de l’OCIM i la «78i... Gala d’Estrelles de la Dansa».

La multiinstrumentista i una de les millors violinistes de jazz a escala mundial, la catalana Èlida Bastida, conduirà el 14 d’agost una vetllada musical acompanyada pel contrabaixista Joan Chamorro, el guitarrista Josep Traver i el bateria Arnau Juli.

Després del concert de l’OCIM amb la «5a simfonia» de Txaikovski i «Les Hèbrides» de Mendelssohn, l’Splendid Festival arrancarà amb l’il·lusionista Jorge Blass i continuarà amb els concerts de Zenet i la seva banda de jazz,  Paquito D’Rivera Trío i Àngela Cervantes i, finalment, Martirio i Chano Domínguez Trío. La dansa estrenarà l’agost amb la «78i... Gala d’Estrelles de la Dansa», amb coreografies de dansa clàssica, neoclàssica, contemporània, espanyola i de flamenc.

La «78i... Gala d’Estrelles de la dansa».

A la presentació ahir de l’«Estiu al Principal», el batle i president de la Fundació del Teatre Principal de Maó, Héctor Pons, va assenyalar la varietat d’estils i de disciplines artístiques que caracteritza el programa de juny a agost, amb actes adreçats als menorquins i també als visitants estiuencs, amb l’objectiu de complementar -i no competir- l’oferta d’altres entitats.

Per la seva part, la directora-gerent de la referida Fundació, Nieves Portas, va referir-se a una programació «engrescadora, fresca i de gran qualitat artística» que combinarà al conegut Splendid Festival amb altres propostes promogudes per entitats culturals que també són habituals al coliseu maonès i que ofereixen projectes d’envergadura i atractius per al públic.

El programa

  • 4 de juliol. A les 21 hores, concert Romàntics amb la «5a simfonia» de Txaikovski i «Les Hèbrides» de Mendelssohn a càrrec de l’OCIM dirigida pel Francesc Prats.
  • 10 de juliol. A les 20.30 hores, espectacle amb interactuació amb el públic La màgia de Jorge Blass, destinat a tota la família. Splendid Festival.
  • 18 de juliol. A les 21 hores, concert de Antonio Mellado (Zenet) amb la seva banda de jazz per rememorar gans èxits. Splendid Festival.
  • 1 d’agost. A les 21 hores, nit de dansa amb «78i... Gala d’Estrelles de la Dansa-Fundació Rubió».
  • 8 d’agost. A les 21 hores, concert Paquito D’Rivera Trío i Àngela Cervantes. Splendit Festival.
  • 14 d’agost. A les 21 hores, concert Èlia Bastida Quartet orgnitzat per Joventuts Musicals de Maó.
  • 22 d’agost. A les 21 hores, concert Martirio i Chano Domínguez Trío. Splendid Festival.