Els músics van actuar al Teatre de Calós, en un concert que servia per recaptar fons per als programes de la Creu Roja. | Gemma Andreu

TW
0

Alumnes del grau d’instruments melòdics del Conservatori Professional de Música de Menorca van oferir anit un concert a benefici dels refugiats ucraïnesos. Va ser al Teatre de Calós i amb un programa variat, on interpretaren obres de compositors com Mozart, Bach o Vivaldi, entre altres.

Feia dos anys que, per la pandèmia, el centre formatiu no podia fer el concert de final de curs. Una absència que es va rompre ahir, amb aquest concert a càrrec dels alumnes de banda i d’orquestra de corda, tant de Ciutadella com de Maó.

Abans de la crisi sanitària, tots els estudiants de banda i orquestra assajaven junts a Maó, però arran de les restriccions es dividiren els grups. És així que el concert va comptar amb les intervencions, per una banda, de l’alumnat de la seu de llevant, i per l’altra, dels de ponent. I igual va passar amb els alumnes de banda.

El públic va tenir l’oportunitat d’escoltar les interpretacions d’obres com l’«Obertura de Rinaldo» de Händel, «Oblivion» de Piazzola, «Adagio et fugue» de Bach, «Abdelazer suite» de Purcell o el «Concerto in sol maggiore» de Vivaldo. Quant a les bandes, els músics sonaren peces com «Trombone concertino» de Larsson, «En un mercat persa» de Ketèlbey, o «West side story» o «Mambo» de Bernstein. El concert, amb sistema de taquilla inversa i a benefici de la Creu Roja i els seus programes per als refugiats, es pogué seguir per streaming.