Per definir les noves zones i els seus límits, l'equip que encapçala Cipriano Marín ha tingut en compte els jaciments talaiòtics en sentit ample, considerant tant les restes corresponents al talaiòtic inicial (1200-500 aC) com aquelles que daten del talaiòtic final (500-123 aC).
Les cinc àrees dissenyades pels experts intenten exemplificar les formes a través de les quals les comunitats humanes de l'època talaiòtica es van relacionar amb el paisatge de l'illa
Territoris i elements
Com es pot veure al mapa d'aquesta pàgina la Zona 1 ocupa la part sud del terme de Ciutadella, i inclou, com a elements destacats, els jaciments de Son Catlar, Sa Naveta des Tudons, Torrellafuda i Torretrencada.
La Zona 2 abasta l'espai comprés entre el barranc de Torre Vella i el barranc de Son Boter, i inclou, com a elements destacats, els jaciments de Sant Agustí i la Cova des Coloms.
La Zona 3 inclou l'àrea compresa entre el Barranc de Llucalari i el barranc de Cala en Porter, i com a elements destacats, el jaciment de Torre d'en Galmés.
La Zona 4 ocupa un territori al sud i oest de Maó, arribant fins al terme d'Alaior. Inclou, com a elements destacats, Torrellissar, So Na Caçana, Torralba d'en Salort, Rafal Rubí, Talatí de Dalt, Torelló, Cornia Nou, Sa Cudia Cremada, Trepucó i Calescoves.
La Zona 5 abasta una àrea al nord de l'Albufera des Grau. Inclou, com a jaciment destacat, sa Torreta de Tramuntana.
A part d'aquestes zones els experts acabaran de valorar la conveniència d'incloure alguns elements aïllats, com la necròpolis de Cala Morell (que figurava en el primer expedient) i l'assentament costaner de Cap de Forma.
10 comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
A la Sra. MenorquinaLe insisto en que entre las barracas se encuentran enclaves talayóticos. No discutiremos sobre la "istoria" porque la cultura talayótica forma parte de la "preistoria". Si es Vd menorquina como pretende, las barracas las construyeron sus antepasados, no muy lejanos, y debería mostrarles más respeto, porque los menorquines estamos aquí ahora porque ellos se dejaron la piel haciendo estas construcciones.
Las barracas de punta nati no son talaioticas A por mucha ortografia que sepa no sabe mas de ``istoria''
epoca talaiotica..?? el problema de la candidatura, es que epoca talaiotica no lo ha leido nunca nadie ni se menciona en ningún libro de historia. básicamente porque es un nombre que se han inventado.Estan los talaiots, que se hicieron en pre-clasico medio y otras epocas. pero claro, irte a la unesco diciendo que hay una nueva epoca talaiotica, y los entendidos te empiezan a poner caras raras.. pues pasa lo que pasa.aquí se trata de enfocar bien la candidatura, y ver, si es que tiene salida, porque igual, lo que se pide a la unesco, no esta enfocado a lo que tenemos aquí.el primera rapapolvo fué de escandalo un dineral gastado en una candidatura que era una chapuza. a la segunda ni se han presentado. y ahora.. bueno.. vienen elecciones, y claro toca sacar cartelito con la nova menorca talaiòtica.. bueno pues bien.. política de siempre.
A la Sra. MenorquinaPunta Nati está lleno de enclaves talaióticos. Además, istoria se escribe con una h delante...
La cuadratura del cercle. No saben o ve just sapiguer com era el paisatge de l'illa l'any 1700, pero ho relacionaran amb 2000 abans. Es un bon plantejament.
Els mateixos que han fracassat i segueixen fracassant, segueixen al capdavant del projecte. Conseqüencia: nou fracàs.
Punta nati no es talaiotica. Su costrucsion es muy posterior unos 1800 posterior aver si conosemos mejor nuestra istoria antes de opinar a la ligera
No saben com hu han de fer per no incloure Punta Nati. Menorca Talaiotica a la carta li diuen..
Àrees amb un sol jaciment capdavanter, àrees amb molts, àrees que no existeixen. No sé jo.
es increible que sa necropoli de Cala Morell no hi fuguri...i supòs que també en falten altres de importatns.....