La pantalla s’inst·lalarà a Ses Moreres, tindrà 6 x 3,4 metres i implicarà un esforç important a nivell tècnic. | Arxiu

TW
4

L'òpera tornarà a sortir al carrer, el proper divendres dia 3. Serà en motiu de la realització de l'obra «Nabucco» al Teatre Principal, un espectacle que podran veure aquells que hagin comprat entrada per presenciar-lo a l'interior de la sala, però també les 917 persones que ho podran fer, de forma gratuïta, des del carrer de Ses Moreres.

I és que la iniciativa, que es fa també a teatres com el del Liceu de Barcelona o el Real de Madrid, ha resultat ser tot un èxit. Ho ha estat tot i els temors inicials. «Teníem por de què el fet d'oferir-ho al carrer ens restés vendes d'entrades, i s'ha comprovat que ha estat al revés, sabem de gent que el primer any ho va veure des del carrer i els anys següents ha vingut al teatre».

D'aquesta manera valorava aquest divendres el president del l'Associació Amics de l'Òpera de Maó, Joaquím Comas, aquesta tercera edició de l'«Òpera al Carrer», una iniciativa que mantenen, un any més, tant l'Ajuntament de Maó com el Consell.

La batlessa, Conxa Juanola, va apuntar que la continuïtat del projecte es deu a la gran resposta obtinguda els anys anteriors, tot i tractar-se d'una inversió important de prop de 20.000 euros. «Són uns doblers públics que posam a disposició del públic, i és un pressupost important tant per a l'Ajuntament com per al Consell».

El regidor de Cultura, Héctor Pons, va destacar «la importància que té l'«Òpera al Carrer» per a la creació de nous públics», en un gènere, l'operístic, que sempre s'ha considerat que és «per a un públic molt concret, però que amb això se rompen barreres i està arribant a més gent, que hi està prenent gust».

Així mateix, Pons va exposar «la voluntat de l'Ajuntament» perquè, durant la setmana de l'òpera, no només hi hagi les actuacions operístiques programades, sinó que la ciutat s'hi impliqui amb més activitats lligades a l'òpera. En aquest sentit, està previst que tant el Museu de Menorca com la Biblioteca Pública i l'Ateneu de Maó puguin preparar diferents activitats.

Igualment, i per tal d'implicar també altres sectors comercials, la gerent del Teatre Principal, Àngela Vallés, va indicar que «s'ha xerrat amb restaurants de la zona perquè mantenguin les cuines obertes més estona», amb la idea de poder donar resposta al públic assistent.

Així mateix, Vallés va anunciar també que el personal del 'Principal' es farà càrrec del servei de bar a l'interior del teatre, i va recordar que encara hi ha entrades a la venda per a les funcions de dia 3 i dia 5. Quant a les invitacions per veure-ho des de Ses Moreres, es podran passar a recollir per les taquilles del teatre dimarts i dimecres que ve, d'11.30 a 13.30 hores.