En néixer, li van posar el nom de Valquíria. El seu pare era Joan Duran Pineda (1888-1926), conegut com a mestre Duran, fundador de l'escola laica d'Alaior. Havia escollit aquest nom per la seva filleta en homenatge a les deeses de la mitologia escandinava. Tanmateix, la petita va dur poc temps el nom desitjat: al no existir al santoral, la batiaren com a Irene. En homenatge a la seva àvia i a l'esperit lluitador de les dones, Arantza Domínguez (Barcelona, 1979) ha volgut que la seva nova exposició fotogràfica dugui el títol de «Valquíries». S'inaugura el proper dia 1, a les 20 hores, al Centre Internacional de Gravat Xalubínia d'Alaior i és una mostra sorprenent de 12 retrats artístics de dones presentats en un format de 60 per 40 centímetres, que es podrà visitar fins el 15 d'abril.
«Es una oda al feminisme i a la feminitat», explica Arantza Domínguez, d'ascendència menorquina per línia materna a través del seu segon llinatge, Camps. Viu a Menorca d'ençà finals dels anys 90 i es dedica a la fotografia professional. Aquesta és la seva tercera exposició individual, després de «L'objecte del desig» (2010) i «Proditio» (2012).
El mite a través del clic
«Valquíries» arriba amb la força del color, que pren forma a través de dones potents i belles amb la inspiració de les deeses de la mitologia nòrdica. «En aquest recull de retrats se'ns mostren imatges de dones que treballen, que creen, que inventen, que somien però que, alhora, ens fan arribar un aroma de sensualitat i atractiu, de bellesa nua», explica Jordi Odrí, autor de la presentació de l'exposició.
A través del clic, Arantza Domínguez ens convida a viatjar al seu món creatiu per descobrir «la dona que viu, amb tota la força la vida quotidiana, però que fa olor de sofisticació i de sàvia intel·ligència. La dona Valquíria, bella, poderosa, forta, que ens creuem pel carrer i ens fa girar el rotre cap a ella amb una mirada entre enamorada i envejosa», assenyala Odrí.
Amb aquest projecte fotogràfic, Arantza Domínguez es consolida com a especialista del retrat artístic, a través d'uns personatges que primer han pres vida en la seva imaginació i que ha aconseguit materialitzar amb una feina prèvia de vestuari i maquillatge per transformar les deeses nòrdiques en dones menorquines actuals.
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.