Les obres encara s’allargaran durant el proper mes, fins que es puguin instal·lar els 600 seients que acabaran de donar vida a aquesta recuperada sala d’espectacles de Ciutadella | Gemma Andreu

TW
0

L'Obra Salesiana de Ciutadella i el propi poble de ponent estan d'enhorabona. Després de dos anys de tancament, el Teatre de Calós tornarà a obrir les seves portes. Serà dissabte dia 5 de desembre, amb un acte en el que hi participaran els alumnes de l'escola, els joves del centre juvenil i hi haurà també una actuació destacada, encara per confirmar.

Ara farà un any que va començar la reforma integral de la sala d'actes del col·legi Sant Francesc de Sales, unes feines que suposaven el compte enrere per a la reobertura, després d'estar tancat durant un any. Així, d'aquí poc més d'un mes i quan farà dos anys que abaixà el teló, la sala ciutadellenca tornarà a estar en condicions per acollir espectacles.

Projecte
Les feines han implicat una inversió de 400.000 euros, que com apuntava ahir el director de la Comunitat Salesiana i titular del col·legi, Narcís Frigola, ha permès introduir importants millores. Això és, una optimització de la visibilitat per un augment de la pendent a la platea i per haver rebaixat l'alçada de l'escenari; l'ampliació en uns 2 metres de la boca d'un escenari que guanya també amplitud; la renovació de la instal·lació elèctrica i de so; l'equipament de prevenció contra incendis, amb dotació de portes ignífugues; la millora de les sortides d'emergència amb accessos sense barreres arquitectòniques; així com la instal·lació d'un nou sistema de climatització.

A més, la sala manté l'aforament de 600 localitats que ja tenia i amb nous seients. Així, es mantindran les 400 places de la platea i les 200 que hi ha al pis superior.

Tot i així, el projecte que s'ha acabat realitzant no ha inclòs tots els canvis que es contemplaven inicialment, com per exemple, algunes millores als camerinos, situats davall l'escenari.

Finalment, el projecte de rehabilitació ha comptat amb un finançament a dues bandes i al 50 per cent, per una banda, per l'Obra Salesiana i amb els donatius i les accions de solidaritat, i per l'altra, amb l'aportació externa de l'empresa Eme Pro, qui s'encarregarà de l'explotació del teatre, amb la que properament es signarà un conveni.
Per altra banda, cal recordar que el projecte de millora va quedar en suspès uns mesos, per la intervenció d'urgència que es va fer a diverses aules de l'escola per l'esfondrament que es va produir el diumenge 1 de desembre de 2013.