La restauradora i arqueòloga Montserrat Anglada Fontestad ha realitzat durant el mes de gener la restauració de la figura. «Estava ben conservada, però tenia concrecions de terra i calcàries, pel que ha estat necessària una neteja superficial i un tractament per evitar els clorurs», explica la resturadora. A més, a la vitrina on s'exposa «s'ha controlat la temperatura i la humitat per tal que aquestes variables estiguin estables per la correcta conservació de la peça», afegeix.
Tresors que veuen la llum
La figura d'Horus va ser trobada al jaciment de Torelló de'n Sintes, a Sant Climent. El 1997, Carmen Serra Belabre, germana de Maria Lluïsa, en va fer donació al Museu de Menorca. Datada entre els segles VII i III a.C., la figura va ser exposada el 2011 al Museu de Menorca, i el 2012 a El Roser, en la mostra dedicada a la insigne arqueòloga Maria Lluïsa Serra Belabre. Des de llavors, havia restat en els fons museístics.
La directora del Museu de Menorca, Carolina Desel, explica que la restauració de l'Horus és una de les primeres feines que s'ha fet en aquesta nova etapa de gestió del centre museístic, «amb l'objectiu de donar visibilitat a peces significatives que estaven al magatzem i que ara seran exposades». El museu també ha estrenat perfil a Facebook.
1 comentario
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
... La figura representa a dios. Al menos, no la han representada crucificada, clavada en un par de palos y muerta... gran pueblo el de los egipcios.