TW
0

Incapaç d'arrossegar a Menorca el terrible pes de la culpa per la mort accidental de Sara, la seva germana petita, David Seguí fuig de casa després d'una violenta discussió amb el pare..." Aquest és l'inquietant començament de la sinopsi de la darrera obra del menorquí Joan Pons (Ferreries, 1960). L'escriptor torna a sorprendre al sector de les lletres en català ambGossos de pluja(El Gall Editor, 2010), llibre treballat amb el mateix estil net i visual de l'exitosaLa casa de gel (Premi Ciutat d'Alzira), i amb el que l'autor s'alçà amb el VI Premi Pollença de Narrativaex aequo.

En aquesta ocasió, Joan Pons ofereix un retrat acurat i gens sentimental de la Barcelona de finals de la dècada dels vuitanta i també dels talentosos artistes d'aquella època que vaguen desorientats i esforçats per la ciutat i per la vida com gossos perduts enmig de la pluja.

La novel·la ha sortit recentment al carrer en la col·lecció El Cabàs de El Gall Editor.

Impuls literari a Facebook
Repetint la bona acollida deLa casa de gel, el Facebook torna a ser una bona plataforma per a la promoció literària. La història de Simó Vallès compta a la xarxa social per excel·lència amb 2.400 seguidors. En la mateixa línia, l'editorial deGossos de plujaimpulsa un nou grup per a tots els seguidors de Joan Pons i de la seva nova novel·la.

L'escriptor, que resideix a Barcelona, ha publicat els reculls de relatsNo cregui el que diuen de mi(Premi Francesc d'Albranca) iHomes sols(Premi Fundació Enciclopèdia Catalana); l'obra de temàtica juvenilRemant cap al sol(Premi Joaquim Ruyra); i les novel·lesNàufrags(Premi Joan Ramis i Ramis),El laberint de les girafes,Sorra a les sabates(finalista del Premi Salambó a la millor obra de 2005) oBarbarossa, entre d'altres.