Bones notícies
Governança de la bellesa
Sí, sí, ens podem posar d’acord per decidir entre diversos actors què fer, com cuidar, com preservar un espai ple de bellesa. Estem parlant de governança participativa en assumptes d’interès general.
M’explico: després d’un estudi científic que va mostrar una important reducció del nombre d’espècies vulnerables de peixos en les proximitats de l’Illa de l’Aire, degut a la pressió de la pesca submarina i professional, en l’any 2019 se va crear una Reserva Marina en les aigües del seu entorn. Aquesta figura de protecció persegueix la conservació i preservació de la seva riquesa biològica. Estem parlant de la bellesa dels prats de posidònia, la dels esculls plens d’algues i coralls, la de coves marines submergides a on hi habiten els anfosos i esponges, la dels bancs d’arena amb tota mena de peixos i algues.
I més de 13 aus diferents nidifiquen damunt l’illa, i més de 115 espècies diferents s’han anellat en el seu pas migratori entre Àfrica i Europa. Us han vingut ganes de venir a visitar i fins i tot a tenir cura d’aquest paradís natural?
También en Opinión
- El experto desaconseja tanto el consumo de agua embotellada como tener ósmosis inversa en casa
- Agustí Rodríguez: «Si llega a Menorca una sequía como la de los años noventa podría ser catastrófica»
- «Los menorquines pueden transmitir hoy las herencias en vida a sus hijos»
- Vientos de 90 kilómetros por hora y una ola récord de más de 12 metros: el rastro del temporal en Menorca
- Alojar un temporero en casa para llegar a fin de mes: la fórmula de cada vez más menorquines