TW

Aquest és el diagnòstic que vam compartir amb l’arquitecte Toni Pericó en una conversa tot sortint de la biblioteca de Sant Lluís. Una persona molt entusiasta i compromesa amb la cura de la Natura vam estar parlant sobre la bondat humana i vam concloure que malgrat que els mitjans de comunicació van plens de violència i animadversió la realitat és que la majoria de la gent són empàtiques amb els altres i en la mesura d’allò possible ajudem voluntàriament els qui ho necessiten. Se calcula que en el nostre país més de 3.5 milions participen en labors de voluntariat, no obstant la majoria de nosaltres tenim un actitud d’ajuda amb els altres, des de donar informació a un transeünt desorientat a donar recolzament a un necessitat, a cooperar en alguna activitat altruista encara que sigui econòmicament.

Ens ho hem de creure. La cooperació i l’ajuda mútua és el nucli de la nostra naturalesa humana. Sí, sí, encara ens barallem molt entre nosaltres, tots volem tenir la raó, però quan és necessari, davant els contratemps la tendència és cooperar i això és motiu d’esperança en un futur plè d’incerteses per la crisis climática i l’escalada bèl·lica.

Se calcula que només 1 persona de cada 100 és psicòpata, això vol dir que és incapaç de posar-se en el lloc de l’altre, i podria ser que fins i tot experimenti plaer amb el patiment aliè.

Aquest 1% augmenta a 10% entre la clase dirigent. I així va el món, però la majoria som bona gent. Gràcies Toni per compartir aquesta visió positiva de la naturalesa humana. Que corri, per favor.