TW

He de reconèixer que les propostes de Vox em deixen al·lucinat. La darrera ocurrència del partit d’Abascal a Balears és posar una bandera espanyola a cada centre educatiu de les Illes. Definitivament, aquesta gent viu molt enfora de la realitat, i només pensa amb coses simbòliques que gens ajuden a millorar les grans i greus mancances que pateix el nostre sistema educatiu.

No parlen de reduir ràtios amb aules de fins a 25 alumnes a les escoles i amb més de trenta als instituts. També haurien pogut xerrar de millorar les infraestructures, d’acabar amb els barracons, denunciar el retard de la nova escola des Mercadal o de la reforma del pavelló de Sant Joan de l’institut Maria Àngels Cardona. Se’ls hi hauria pogut ocórrer mesures per lluitar contra l’assetjament escolar o com millorar la convivència a les aules, com tractar la diversitat, com evitar l’abandonament escolar, la falta de mitjans per atendre els estudiants amb necessitats especials, o què es pot fer perquè els docents puguin recuperar l’autoritat davant els alumnes.

Noticias relacionadas

També s’haurien pogut interessar per com es poden estabilitzar, d’una manera raonada, les plantilles de mestres i professors, sense necessitat que els docents hagin d’anar a (mal) viure en una altra illa o pels sous precaris de les mestres d’escoletes. Així mateix, haguessin pogut pensar en com es pot atendre la creixent demanda d’FP i que pot fer Balears per no perdre els 5,2 milions d’euros que li toquen del Pla de Modernització d’FP. O què es pot fer per millorar la implicació de les famílies, la conciliació de la vida laboral amb l’escolar o per parlar d’un problema més recent, què cal fer per resoldre el mal funcionament del Gestib.

Si tot açò se li ha ocorregut en cinc minuts a un simple periodista i pare de dos alumnes, imagineu-vos la capacitat que poden tenir els legisladors de Vox per plantejar millores educatives. Però ja sabem que per a ells el més important és la bandera espanyola, que els alumnes puguin fer classes en castellà i que els fillets puguin assistir als toros.