TW

Actualment la majoria de països de tot el món celebren el dia nacional amb una gran i aparatosa desfilada militar. Aquí a Espanya el 12 d’octubre també hi ha un desplegament de les les forces armades al llarg del Passeig de la Castellana amb la presència del Rei i dels representants dels poders de l’estat. Així se celebra el dia nacional, amb una exaltació de les forces armades.

Un se pregunta si se podría celebrar el dia de la nació també amb una gran desfilada però amb una desfilada de mestres i educadors que són els que ajuden a construir les ments dels ciutadans de la nació, juntament amb una desfilada del personal sanitari, els que cuiden de la salut dels ciutadans del país i per acabar la desfilada, la participació imprescindible dels pagesos i agricultors que són els qui alimenten als ciutadans i els qui amb la seva labor conserven el paisatge del país i eviten incendis. Potser també hi podríem afegir alguns científics, veritat?

Serien aquests professionals desfilant molt més representatius de l’esperit d’una nació que no pas les forces armades, podria ser un dels temes a plantejar en la tertúlia que es celebrarà el dimecres dia 28 a les 20 hores a la plaça de l’església des Mercadal.

El politòleg i periodista Jordi Armadans, un gran promotor de la ‘cultura de la pau’, ens animarà a imaginar un món sense la supremacia de la indústria armamentística, un món sense el gran negoci de la guerra.

És possible un món sense guerres? És la gran pregunta.