TW

No cal dir que dipositem moltes expectatives de plaer i felicitat en visitar nous indrets geogràfics i descobrir noves cultures i tradicions. I segur, satisfer la curiositat d’explorar la geografia planetària és una font de felicitat. Però, sempre hi ha un però, la massificació turística actual és clarament insostenible. Les destinacions turístiques queden exhaurides.

El mitjà de transport més insostenible és l’avió. I mils d’avions estan contaminant contínuament l’espai atmosfèric.

En l’actualitat la suma de les baixes tarifes dels avions -sabien que el querosè no paga impostos?-, i el més assequible lloguer turístic ha fet que el nombre de turistes internacionals hagi passat de 400 milions de persones arrastrant les seves maletes pels aeroports de tot el món, a 1.500 milions en l’actualitat. Sense comptar els més de 5.000 milions de desplaçaments interns, a destinacions nacionals.

Total que ens ha entrat un desfici desbocat de visitar el planeta abans que se’n vagi en orris, i precisament ho estem precipitant amb aquest desfici insostenible.

Bé, m’he proposat en vàries setmanes fer una sèrie de recomanacions per seguir gaudint del plaer de viatjar però amb el mínim impacte mediambiental

En primer lloc, cal elegir destinacions turístiques allunyades per períodes breus? Una setmana a Bali, per posar un exemple, i una altra setmana a Nova York i un cap de setmana a Londres, és realment gratificant? Desassossec pels canvis d’horaris, llargues hores d’espera en aeroports, incòmodes llargs viatges en avió… i altres incomoditats i sobretot un gran impacte mediambiental. Seguim.