TW

El Menorca Doc Fest 2019 ha motivat que em desplacés as Mercadal vàries vegades i també que gaudís de cada espai. Crec, que tan sols amb una sola edició, ja s’ha convertit en un referent del cine i de la fotografia periodística i documental.

La conferència de Montse Armengou, directora del «Sense Ficció» de TV3, em va encantar. El blanc televisiu dels dimarts ofereix documentals de producció pròpia, i cooproduccions amb d’altres cadenes. Una xerrada de qualitat, les vessants de l’art del periodisme, de vegades d’investigació, de valors i de tolerància, del respecte per l’audiència, dirigit al telespectador d’edat mitjana en la franja del prime time. En veiem temes quotidians d’interès, qualcuns amb mencions internacionals, tractats amb rigor i professionalitat. Una convidada de luxe.

Noticias relacionadas

Mentre l’escoltava, vaig recordar un informe que deia que al nostre país l’hora estelar es fa esperar fins les 23 hores, i que el prime time el lideren programes com La Voz o Masterchef. Una de les millors notícies era que l’any passat es va registrar la pitjor dada de consum televisiu de la dècada. Tot i que la mitja actual et deixa gelat: 3 hores i 48 minuts diaris. Que n’haguem reduït mitja hora ja és una gran satisfacció.

Llàstima que el debat televisiu dels candidats a governar el país no fos sense ficció. Perquè si los cinco visquessin en l’àmbit quotidià en lloc de transitar pel prime de l’estratosfera, a tots ens aniria molt millor.