TW

Segons l'enquesta publicada aquest dimarts, el PSOE ha aconseguit recuperar tres punts en intenció de vot, i tornar a situar-se com a segona força política per davant de Podem. El baròmetre, tot i que ofereix com a partir més votat al PP, puntua a Pedro Sánchez com el líder millor valorat per presidir el país. El mateix PSOE que pocs mesos abans havia tocat fons i enfonsat al seu secretari general.

La ciutadania ha valorat al guanyador de les primàries, al candidat de la militància. Es va reivindicar com el representant de les bases, capaç de formar una direcció tan a l'esquerra com ho siguin els militants i els votants. Aquest cap de setmana, el Congrés enfortirà el discurs i el projecte.

Noticias relacionadas

Sabem que els resultats dels observatoris només responen a un moment puntual i concret. Com també hem experimentat que els resultats d'unes eleccions venen marcats per les actuacions, estratègies i decisions preses pels líders que es troben en els terrenys de joc. Precisament, d'aquí neix la necessitat del diàleg, d'intercanviar opinions i del debat sobre la situació progressista. Cal humilitat per treballar les seves mancances, i bones veus per ampliar els punts forts. Nivell polític i nivell social, remoure i promoure l'esquerra socialista.

De com sapiguem construir les noves forces, nacionals, autonòmiques i també insulars, dependran els resultats favorables. Perquè m'entengueu, haureu de construir ciutats des de la consciència de poble.