TW

La població menorquina és la que compta amb un major percentatge de membres majors de 65 anys de tot l'arxipèlag. L'anuari d'Envelliment 2016, que va presentar la UIB, analitza la situació de la tercera edat i les mesures legislatives que es prenen per millorar la seva qualitat de vida. Els ítems es basen en les habilitats funcionals, condicions econòmiques, les relacions, serveis socials i sanitaris, qualitat ambiental, satisfacció amb la vida I les oportunitats culturals i d'aprenentatge. Els canvis demogràfics provoquen una realitat fins ara desconeguda, com el pes específic de les persones majors com a grup social. D'aquí 40 anys, hi haurà 4 treballadors per cada 3 jubilats. Una proporció que fa inviable el manteniment –entre moltes d'altres coses- del sistema de pensions. Aquests, són càlculs de la patronal espanyola CEOE.

Noticias relacionadas

Envellir és una llei inevitable. Ens costa acceptar que la pell se'ns arruga, que ens morirem. I per açò prenem medicaments que ho allarguen, i duem els avis als hospitals. I no en tenim prou de geriàtrics, ni de centres, ni serveis que ofereixin cobertura a les necessitats reals. Som amants apassionats de la vida, tornem vells inventant totes les utopies sobre el benestar, però ens absorbeix un consorci que permet la decadència.

Aquesta setmana una espelma ha provocat la mort d'una dona de 81 anys a Reus. Li havien tallat la llum per falta de pagament. Un expedient que s'oblida dels amos de la saviesa.