TW

Sé que és un topicàs, però no me n'estic, en el moment que som i per mor que a l'hora d'ara ja hauran passat, d'escriure unes baules de petició al Reis, perquè el 2015 ve signat amb crides a les urnes i què hi ha de més semblant a unes eleccions que una carta als Reis? Primer, parem atenció a la capacitat adquisitiva de qui ha de fer possible allò que els Reis traginin i després, convinguem de mirar quines són les coses que realment ens importen.
Idò, deman prou follia entre els qui tenen comandera en la cursa del creixement car que la renda global creixi no vol dir que hi hagi més benestar per a tothom; és més, quan aquest creixement suposa un plus de patrimoni malmès i més consumisme depredador, tenim mala peça al teler i ens vindran mal dades.

Vos demam, açò sí, que no ens falti el progrés, és a dir, que conservem allò que ens és substantiu per viure i per ser enmig del món amb personalitat pròpia, a la vegada que sabem prescindir d'allò que no ens cal i que a mitjan o llarg terminis ens perjudicaria.

Vos deman, Reis meus, que ningú no es porti a engany. Prest vindran els candidats amb el sarró ple de promeses. Destriem-ne el gra de la palla! Vos deman, Majestats, un quadern màgic que, a cada enregistrament en forma de piulades de futur, n'avaluï la qualitat i en certifiqui la viabilitat del seu compliment.

Màgic Gaspar: que les dretes del meu país deixin de ser tan bàrbares!

Noticias relacionadas

Savi Melcior: que, en la feina per al bé comú, les esquerres enfonyin als mars abissals el virus del sectarisme que els encega i vegin en la unitat l'estratègia possible i necessària per fer valer els postulats de justícia que diuen defensar. (És «l'eximpli de la mata de jonc», estúpids!).

Tan poderós com prudent Baltasar: que, en la diversitat del món, la integració dels éssers humans, la cohesió social, la convivència en pau siguin possibles per art de la llibertat sempre difícil sense que els poderosos imposin llurs pautes anorreant cultures, llengües, identitats que són riquesa als nostres dies i per a vida d'hereus.

Reis d'Orient, d'on neix el sol, duis-nos la llum per veure-hi clar i desemmascarar tants mentiders i lladres i malànimes, que corquen la fruita social amb llurs malifetes miserables.

Però qui no sap ja sap qui són els Reis per molt que d'il·lusions n'hi ha que en viuen?