TW

Definitivament, hem perdut confiança amb els nombres i sobretot amb les estadístiques. Les electorals posen nerviosos als polítics i les importants no tenen efectes, ni gairebé comentaris. Una d'important la vam publicar el 24 de desembre: Menorca perd en un any 1.870 habitants. És a dir 1.870 persones que ja no celebren a l'Illa el sopar de Nadal, que no van a comprar al 'súper´(ni entre semana ni els diumenges), que no posen el cotxe a la 'general', que no viatgen, que no van a l'escola i menys encara a l'escoleta, que es donen de baixa de la biblioteca, que no lloguen ni compren un pis, que no llegeixen 'Es Diari' o només ho fan per internet.

Quin valor econòmic té la pèrdua de 1.870 habitants? Segur que prou important. Fa uns dies, el president del Consell, Santiago Tadeo, deia que falta «massa crítica», població per a poder fer una passa endavant en matèria de transport aeri (ara ja viatges millor de preu a Nova York sense ser resident que a València amb el certificat). I resulta que perdem població, per primera vegada en 50 anys. I ningú alça una cella. Què tranquils arribam a ser!

Noticias relacionadas

Crec que hi ha una cosa certa: la gent viu allà on pot menjar. Si no es pot guanyar la vida, val més comprar un bitllet només d'anada. No només els immigrants tornen a casa, sinó que les noves generacions (també les de pares d'esquerres) cerquen feina a altres terres.

El 2015 és l'any de l'economia. Diuen que de la recuperació. Hauria de ser l'any de l'economia menorquina. Com ho hem de fer per millorar les nostres expectatives? Qui ha de prendre la iniciativa per sumar idees que es tradueixin en accions? Hi ha coses en marxa però és evident que no són suficients. Al final, em fa por que no siguem capaços d'aportar res a la millora importada. O és que algú pensa que quan siguem quatre i es cabo estarem millor, sigui qui sigui es cabo?