TW

Mig centenar de detinguts, Administracions de quatre regions implicades i com a mínim 250 milions d'euros de diners públics adjudicats irregularment, resum de la nova macro corrupció que ha irromput en les nostres llars aquesta setmana. Malgrat la indignació generalitzada, els mitjans segueixen traient suc dels escàndols i els programes que es van centrar en l'Operació Púnica van batre rècords d'audiència. A la televisió, només va superar-ho, mira per on,  «La que se avecina».

Noticias relacionadas

«Demano perdó, a la societat, als militants, farem que en un futur sigui molt difícil cometre una il·legalitat, posarem les eines necessàries. Estem consternats, indignats i sorpresos». El posat i les justificacions  transmeten una dificultat extraordinària per comprendre l'abast de les seves accions, com si un fossat enorme separés els valors polítics dels que avui són dominants en la nostra societat. Ara, remarquen el compromís amb la neteja de la vida pública, quan són els mateixos que fins fa quatres dies recobrien als detinguts de bons adjectius, els presentaven com a dofins o enfangaven de la màxima honorabilitat i confiança.

L'expert en comunicació que els assessora en demanar perdó, també podria advertir que la majoria de ciutadans, especialment els que sofreixen l'atur, els qui no veuen un augment salarial des de fa anys, pensionistes, malalts... i suporten un fort increment de les despeses fruit dels retalls, necessiten menys disculpes i més fets.