TW

He hagut de fer un tràmit al Registre Civil de Manises, a València. Aquesta oficina, que no és cap de partit judicial, es troba a 300 metres de la de Quart de Poblet, que sí ho és. A aquest Registre, es pot expedir un document el mateix dia que hi vas. A Manises tarden 3 setmanes perquè l'han d'enviar a Quart perquè el signi el jutge el dia que li vagi bé i després l'han de tornar a Manises. Una feinada. El que tenen en comú els dos registres són les pancartes de protesta en contra de la privatització del servei i la possible destrucció de llocs de feina ocupats per funcionaris. Entenc els motius de la protesta, però no puc entendre que tardin tres setmanes per un paper i que no es plategin una altra manera de fer la feina. No sé. Anar amb bici a portar els papers a Quart, esperar que el jutgi els signi i donar-los al contribuent el mateix dia o a l'endemà. Jo crec que s'ha de fer que els serveis públics funcionin i la responsabilitat és dels que hi treballen, principalment. Animar els funcionaris a tenir iniciativa perquè el seu servei atengui millor els ciutadans hauria de ser un objectiu polític de primer ordre.

Noticias relacionadas

A l'educació no passa el mateix, però hi ha una semblança. No crec que s'hagi de fer un reconeixement a tots els mestres, de forma genèrica. N'hi haurà que s'ho mereixen i d'altres que no. El que sí crec és que el col·lectiu de mestres en tost de pensar en celebrar una vaga el 15 de setembre i mantenir les mesures de pressió contra el Govern, hauria de ser capaç d'aconseguir que el proper curs sigui el millor dels darrers anys. Pels alumnes, els contribuents del demà. I pensar en altres formes d'expressar el desacord.

El Govern ha fracassat amb la seva polìtica educativa. No perquè no pugui aplicar el TIL, que ho pot fer, sinó perquè ha estat incapaç de gestionar el conflicte per trobar camins d'acord. És evident que «en contra del» Govern es viu millor. Però els docents haurien de demostrar que poden donar una lliçó pedagògica renunciant a fer vagues, fent més esforç encara per un curs millor, sense abandonar l'actitud crítica ni les seves raons justificades. No són educadors? I funcionaris?