Els qui estimem la joia de les paraules, allò d'intentar concordar-les diàriament amb la vida, ens costa reconèixer la part atractiva dels nombres. Darrerament, però, són imprescindibles, el llenguatge quotidià per entendre la naturalesa humana.
En el supermercat, la lata de refresc marcava 0,43 €, mateixa marca que uns metres més endavant anunciava: Pack de 12: 6,09. Fent cua a la caixa, la vista es fixà en el carro del davant i del darrera, tots dos havien acceptat l'oferta a 0,5075. Amb els mitjans de comunicació, també és necessari el raonament matemàtic. Mai oblidaré el comentari «la capella de Lola Flores visitada per més de 500.000 persones». La divisió horària deia que guaitaven 20 humans per segon. Els percentatges tampoc solen funcionar, tipus «El sector contracta tants mils de professionals i es tradueix en tants milions de guanys». Aquests, com les assistències a manifestacions, la sostenibilitat de les pensions, ajustos fiscals... mai quadren. Finalment, l'episodi de les enquestes. Hi ha costum d'acusar-les de partidisme segons sigui qui les llegeix i la seva afinitat amb el resultat o l'encarregat de fer-les. La xifra d'opinants i la manera de formular les preguntes pol servir per a mostrar un estat d'opinió, però també per a contribuir a crear-lo.
El raonament matemàtic requereix perfecció, una habilitat cada vegada més necessària per a una integració social reeixida en l'anomenada societat del coneixement.