TW

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha rellevat a Tejero junior de l'assignació que ocupava com a Cap del Grup de Reserva i Seguretat (CRS) número 1 de Madrid. El motiu del cessament és l'organització d'una paella en la caserna de Valdemoro, una festa sense autorització prèvia amb diferents antics càrrecs i l'assistència del seu pare, el tinent coronell que no oblidarem mai. Pareix que celebraven l'aniversari del 23-F, data en la que casualment també li havia estat concedit el seu nomenament, l'any 2010. Fernàndez Díaz ha confessat que va tenir-ne coneixement per la premsa.

Noticias relacionadas

Quotidianament, pensàvem que amb la professionalització del servei militar havien desaparegut aquets privilegis d'antany, els que compensaven la precarietat d'un salari o el trasllat d'un lloc a l'altre amb la motxilla familiar. Una nedada o festeig a Sant Felip, una commemoració en els magnífics jardins de la Plaça Esplanada, estudiants col·locats en les residències... que, encara avui, molts descendents gaudeixen.

Ens han dit que Valdemoro significa un cop d'atenció, per a qui?. Rellevant-lo del càrrec de patró de la unitat s'ha castigat la forma, però no el fons. El manteniment de nombrosos espais militars no té sentit amb els plantejaments actuals de la defensa. Els seus usos, bàsicament recreatius per al personal militar, no es justifiquen. Aquest i que en Tejero pare pugui tenir-ne entrada, és el vertader arròs que no s'havia de deixar reposar.