TW
0

Diumenge capvespre. Port d'Alcudia, esperant per embarcar i tornar cap a Menorca. M'havien dit que feia no res que s'havia obert la nova estació marítima, i anava amb la il·lusió d'estrenar una gran infraestructura, un gran edifici que em faria més còmoda l'estada abans de pujar al vaixell. Doncs no, la realitat fou ben diferent.

L'edifici, molt gran, estava buit. Poquíssimes cadires, i només dues finestretes obertes. Els lavabos a la segona planta, i ni una cafeteria. Però el més trist és que si hagués volgut, jo no hagués hagut de visitar l'estació. Primer, perquè els cotxes embarcaven directament, sense passar per l'estació. I segon, perquè tampoc els passatgers passaven per la terminal. I jo em demano: ¿De què serveix, idò, l'estació? ¿De què serveixen els llarguíssims túnels-passarel·les que suposadament comuniquen l'estació amb els vaixells? De res, perquè els passatgers pujaven al vaixell directament.. per la bodega!

Si Alcudia és la darrera estació marítima que s'ha estrenat a Balears, jo demano a qui correspongui que no sigui el model que s'apliqui al futur dic de Ciutadella. L'obra ja ha costat prou doblers com perquè a més, no sigui útil ni adequada als temps que correm. Sigui una estació per a passatge regular o per a creuers, ha de ser útil i, naturalment, rendible. Alcudia no pot ser l'exemple.