TW
0

Avui s'inaugura el Centre Internacional de Gravat a Alaior. Es tracta d'una altra empresa que comença i es realitza durant aquest mandat, a Alaior. Una altra empresa de caràcter insular i internacional que es radica al poble d'Alaior. Un altre punt d'atractiu per a convertir Alaior en un focus actiu de cultura i d'art.

En menys d'un any, unes importants obres de reforma s'han realitzat per a conquerir majors espais en l'edifici i per a complir amb les diferents normatives (accessibilitat, urgències, etc.). La veritat és que m'agrada així com ha quedat. Per a la creació del centre, que és una iniciativa privada que viurà en el marc d'una Fundació público-privada, l'Ajuntament d'Alaior va posar a disposició dels promotors un edifici emblemàtic de la ciutat, un edifici de valor immoble fàcilment calculable.

El capital que l'Ajuntament d'Alaior aporta a la iniciativa és aquest edifici i són els gairebé cinc-cents mil euros invertits en la seva rehabilitació a través del Pla de Dinamització Turística, on també hi participen altres administracions. Avui seran presents en la obertura les diferents institucions que han fet possible que aquella decisió es portés a terme. Ara que les obres han acabat, ara és quan millor es pot valorar l'aprofitament de l'espai i com una actuació rehabilitadora pot assegurar llarga vida per a una infraestructura educativa centenària, a Alaior.

En el futur, aquest espai serà un Centre d'Art. És cert que l'edifici no serà exclusivament per a ús del Centre Internacional de Gravat. As Ramal també s'hi ubicarà l'escola municipal de pintura, sala d'exposicions, magatzems i, és possible, en el futur, un punt d'informació turística, però serà el centre gestionat per Xalubinia el màxim exponent del conjunt.

Per a què això fos possible, l'Ajuntament ha hagut de renunciar a tres usos que ja tenia per l'antiga escola des Ramal. Amb aquestes renúncies també es pot valorar la importància que hem donat al Centre. Aquesta és una realitat que no sempre es té en compte. Posteriorment, el centre, finançat pel Consell Insular de Menorca en atenció al seu caràcter insular, demostrarà – aquest és el repte- que un esforç tan gran ha estat positiu.