TW

Després de la sorpresa i la rabia inicial ens atrevim a escriure aquestes línies per tal de fer pública la denegació d'inscripció de tres caixers a la qualcada de les festes de Maó per part de la Junta de Caixers.

Com molts recordareu l'any passat ja van iniciar el procediment de sanció pel fet d'haver participat a un espectacle del Centre Eqüestre Equimar a la població mallorquina de Mancor de la Vall, arxivant a la fi la causa oberta per defectes en la forma del procés que havien iniciat ells mateixos amb el vist-i-plau del Ajuntament.

Emprant el seny i la prudència, cap dels tres enguany hem participat en cap espectacle sospitós de «fet sancionable». Però quina és la nostra sorpresa quan ens tornen a comunicar la denegació d'inscripció pels mateixos fets que l'any passat.

La Junta de Caixers des dels seus inicis ha actuat d'una manera obsessiva amb aquest tema que, en el fons, no amaga res més que aprofitar la posició de què disposen aquest bienni per a venjances personals. El més trist és que l'Ajuntament els ha seguit el joc sense intentar crear un ambient favorable per una bona festa.

Aquesta Junta ha aconseguit un clima de por entre els caixers del terme de Maó per no fer res sancionable, quan hauria de ser al revés, les juntes han d'afavorir el respecte a la festa i cercar, dins dels límits establerts, el bon ambient per tal que de la festa xalin tant els participants com el assistents.

Els tres caixers el dia 27/07/2016 van fer arribar a la batlessa un escrit explicant els fets i sol·licitant la revisió de la decisió presa per tal d'evitar una discrecionalitat i injustícia de la que estem essent objecte. A dia d'avui no hem obtingut cap tipus de resposta.

Els caixers i el Centre Eqüestre Equimar estem segurs que la nova Junta que començarà després de festes tornarà a posar en valor el gaudir de la festa que sempre havíem tingut, escoltant sense veritats absolutes als altres participants i sense emprar el seu posicionament com un abús de poder.

No queda res més que desitjar bones festes a tots açò sí, enguany des de baix i amb els cavalls dins l'estable, enguany sí que ho heu aconseguit. Bones festes.

Bartolome Murillo Ameller
Miguel Angel Orfila Deonato
Josune Fernández de la Bastida López
Marlene Urbina Pujadas
Maó