TW

Poc ha durat la nova política. El debat entre Iglesias i Rivera ens va fer tornar a la vella política. No hi va haver gaire diferència entre els debats del tu més de Rajoy i Sánchez, poc ha durat l'esperit del Cuco de les primeres eleccions, que tots dos varen anar de bons at-lots, però tos dos varen quedar decebuts dels resultats del 20D, per tant desenterrem la destral de guerra i a fer el de sempre, res de projectes, solament destruir-se un a l'altre, la vella política que tant criticaven.

Segons les enquestes el PP tornarà a guanyar i Podemos avançarà al PSOE, que per això repetim eleccions, perquè els resultats no van sortir com Iglesias volia.

Tornem de manera solapada al bipartidisme, però ara es PP- Podemos, el dimoni un per l'altre, però es necessiten els dos, es retro alimenten una vegada Ciudadanos sembla que ha tocat sostre, i que el PSOE tornarà a treure «un 'altre resultat històric», com va dir Sánchez la nit del 20-D, el que no va dir era que havia fet història al treure el pitjor resultat aconseguit mai pel PSOE.

Conec poca gent que digui que canviarà el sentit del vot que va emetre el 20-D, a part dels que diuen que n'estan farts i no votaran, per tant tornarà a quedar un Parlament sense majories clares.

Difícil la coalició d'esquerres, ja que si el PSOE no va pactar en Podemos tenint majoria de diputats i que Sánchez pugues ser president, menys pactarà ara que hauria de fer president a Iglesias, li tornarà el no, i tornarem a estar igual, encara què Iglesias n'ha après, ara parla de socialdemocràcia i que el referèndum de Catalunya ja no és una línia roja que no es pot passar, però sembla oblidar que el gruix de diputats els treu de les confluències, En Comú Podem, Compromís i En Marea i a veure que en pensen de tot això. Fa mesos que no sento parlar a Podemos de la casta, pot-ser perquè ja s'hi senten.

Tampoc PP i Ciudadanos tindran majoria per formar govern, tornaran a parlar de la gran coalició, PP-PSOE- Ciudadanos, per fer un país governable i estable. Per tant la clau l'acabarà tenint el PSOE que es jugarà la seva credibilitat, perquè és qui pitjor ho té a l'hora de decidir. Si pacta amb Podemos amb minoria, quedarà relegat a comparsa dintre del govern i a expenses del que Iglesias li vulgui donar. Si fa la gran coalició, encara que solament sigui amb l'abstenció a la votació per president, quedarà com un venut a la dreta. Difícil tessitura pel PSOE, també la del PP si repeteix el paper passiu de les anteriors eleccions, tornarà a quedar aïllat, bé per voluntat pròpia o perquè ningú vol parlar amb ells, però des de la passivitat no es pot fer feina.

Esperem també que els que ens representin siguin jugadors professionals i no uns vulgars trilers, que una vegada tinguin la nostra aposta feta, amaguin la boleta i ens facin trampes, dient que el que havien promès és impossible de complir.