TW

1. En data 02-09-14 /RE num. 2714) el GOB presenta un escrit informant que ha observat «increment de volums en set edificis catalogats com a fora d'ordenació a la zona de Shangril·la». Adjunta una fotografia aèria general amb sert cercles vermells i de cada un d'aquests cercles adjunta dues fotografies aèries més ampliades i de diferents anys, sense especificar quins són els suposats increments de volum.

2. En data 10-12-14 (RE núm. 404) el GOB sol·licita consultar els expedients que s'hagin incotat en relació a l'esmentat escrit.

3. En data 08-01-15 (RS núm. 6) el Consorci, mitjançant el corresponent ofici, posa en coneixement del GOB que en compliment dels criteris de prioritat aprovats per la Junta de Govern del Consorci les presumptes irregularitats denunciades encara no s'han pogut inspeccionar.

4. En data 11-03-15 apareix al diari MENORCA una notícia en relació a l'esmentat escrit del GOB afirmant-se una manca d'actuació per part del Consorci.

Nota
La raó de ser dels criteris de prioritat està motivada pel fet que des dels inicis del Consorci s'han anat presentant multitud de denúncies a les qual se'ls hi ha de donar resposta, tenint en compte però els mitjans materials i personals dels quals es disposa.

D'aquesta manera, quan es presenta una denúncia davant el Conserci es fa un anàlisis previ de conformitat amb al informació de la qual se'n pot arribar a disposar del cas concret. Seguidament la denúncia s'integra dins els llistat de denúncies pendent de resoldre ocupant el lloc que li correspon de conformitat i en compliment desl criteris de prioritat aprovats per la Junta de Govern. Criteris que ens semblen prou encertats i coherents.

En aquests cas concret el primer que vam fer va ser separar les set zones encerclades per tractar-les com a set denúncies diferents. Seguidament, per tal d'esbrinar i indentificar quins són els volums nous denunciats, vam estudiar les fotografies aèries adjuntades en la denúncia i també les demés fotografies aèries que estan a la nostra disposició.

Fet l'estudi previ de les fotografies aèries, el dia 04-09-14 vam anar fins a cada una de les set zones denunciades per fer una inspecció ocular des de l'exterior i realitzar un reportatge fotogràfic. De volta a l'oficina vam tornar a estudiar cada cas comparant el vist amb les aèries i els vam incorporar a l'esmentada llista. En cap dels set es va detectar obres en marxa ni obres recents.

En un dels set casos no vam trobar cap nou volum ni actuació. Ens els altres sis vam detectar presumptes infraccions com: pèrgoles, casetes de fusta, enjardinat, grava, petites terrasses de pedra seca, un contenidor, coberts, possibles ampliacions de terrasses i petites construccions annexes o petites ampliacions.

En relació a la foto aèria amb dos cercles que surt al citat diari un dels cercles conté un volum que ja apareix a la fotografia aèria de l'any 1989 i que és probable que es fes alhora que la resta de l'habitatge i l'altre dus pèrgoles de fusta amb planxes ondulades.

Per últim, volem apuntar que tan pel que fa a les gestió de les denúncies, com les inspeccions a iniciativa del Consorci i altres tasques i informes que realitzam, els inspectors i alhora tècnics del Consorci, actuam sempre amb la màxima objectivitat i professionalitat i amb l'autonomia que ens atorga la vigent Llei d'ordenació i ús del sòl