TW

Fa quatre anys vam enviar una carta a tots els partits polítics demanant que de cara a la legislatura que prest acabarà, tinguessin present el barri antic del nostre poble. La gent que hi viu, la que hi fa feina, el seu patrimoni. Fa poc vam pensar enviar una altra carta amb el mateix objectiu i vam rescatar la que vam fer l'any 2011. Després de llegir-la vam veure que no havíem de canviar res. Així que aquest any tornarem enviar exactament la mateixa carta.

És aquesta:
«Ens dirigim a vostès amb motiu de les properes eleccions municipals.
Voldríem que des del vostre partit i es tingués en compte la preocupació de la nostra associació pel futur del nucli antic de Ciutadella.

Cada vegada hi ha menys gent disposada a viure al nostre barri, el que fa que creixi el nombre d'habitatges abandonats amb la conseqüent mala imatge creada. Un barri sense gent que hi visqui està condemnat a una ràpida degradació.

Del nucli antic no només en treim profit els que hi vivim. També hi ha comerços, dins i fora del nucli urbà que es beneficien dels visitants que rebem. Un turistes que venen a Ciutadella, el que volen veure és el seu barri antic. Els seus carrerons, el port, les cases senyorials, Ses Voltes...

És feina de tots, començant pels nostres governants, que el nostre barri sigui el que la gent que ens visita espera trobar. Un barri viu, habitat. En el que l'equilibri entre els veïns, els comerciants i la conservació del patrimoni sigui real.

No demanam més elements per embellir els carrers, com jardineres, fonts... El que demanam és que s'inverteixin recursos amb coherència i sentit comú. Com ho faríem cadascú de noltros a casa. On no consentiríem, per exemple que ses rajoles noves es moguessin pocs mesos després.

Sol·licitam també que es duguin a terme polítiques que ajudin a la convivència entre els comerços i els veïns. Controlant la ocupació de la via pública, el seu us, la retolació, els tendals... Un control que, en molts casos, només requereix la aplicació de normatives existents.

És important per tot el poble que el nucli antic sigui habitable i estigui habitat. Per açò s'ha de fomentar que la gent hi visqui. Donant facilitats a qui es decideix per residir a aquests carrers (subvencionar reformes a façanes i fusteries exteriors, subjectes a condicions establertes per un pla de protecció, no cobrant als residents per poder aparcar al seu barri...).

Per tant, ens agradaria conèixer quines son les propostes que el seu partit té en aquest sentit per la propera legislatura.

Quines polítiques proposa per fomentar que la gent visqui al casc antic? Tenen propostes concretes per facilitar-ho?

Quina idea tenen per compatibilitzar la residència amb els començos? I amb la protecció del patrimoni? Quina és la seva opinió sobre la qüestió de la ocupació de la via pública i la normativa municipal que la regula?

I en referència als aparcaments, al manteniment del mobiliari urbà, la senyalització, la peatonalització...?

En resum, que proposen pel nostre barri?».

Esperam que d'aquí a quatre anys es noti algun canvi positiu i la carta sigui diferent.

Associació de Veïns Ciutadella Vella