TW

Els Amics des Camí d'en Kane al seu pas per Ferreries volem manifestar:
-Hem creat aquesta agrupació amb la clara intenció de recuperar l'ús públic d'aquest camí històric per a la gent de Menorca, per a la gent en general, per a turistes, etc. Volem que aquest camí es convertesqui en una ruta senderista i ciclista per a tothom que hi vulgui anar, conservant la seva originalitat, sense tocar pràcticament res, per poder gaudir de l'encant d'un camí ple d'història i de natura. Amb això volem deixar clar que, per molt de temps que hagi passat, aquest camí mai no ha deixat de ser de lliure pas per a la gent, no val que alguns s'hagin aprofitat de l'oblit per fer-se amb la propietat dels terrenys d'aquest camí.

-Aquesta és una agrupació de gent que pretén ser continuadora de la feina inciada per l'Agenda Local 21 de Ferreries que, des del seu inici, ja va tenir com a un dels seus objectius principals la recuperació del Camí d'en Kane al seu pas pel Ferreries.

-A l'ajuntament de Ferreries li demanam coherència a l'hora de gestionar aquest tema, no pot ser que lliuri un paper doblement segellat on consta els camins d'ús públic en el terme de Ferreries (entre ells el tram del Camí d'en Kane que passa per Binimoti) i llavors digui a un ple que seran els jutges els qui determinaran si aquest tram de Binimoti és o no és d'ús públic... com quedam?

-No entenem que el Consell Insular de Menorca vulgui ara invertir uns recursos econòmics per a la recuperació d'aquest camí quan aquest ja és d'ús públic, per què s'ha de pagar per una cosa que ja està comprada, que ja és de propietat pública.

-Tampoc entenem la poca agilitat del Consell Insular de Menorca en la tramitació de l'expedient per l'aixecament d'una paret en el llindar de les propietats entre La Marcona i Binimoti, sembla que els propietaris de Binimoti no tenien permís per aixecar aquesta paret en terreny rústic i tampoc és possible barrar el pas d'un camí públic, dues infraccions greus en una sola paret.

-No volem oblidar tampoc la il-legalitat que els propietaris de Binimoti van cometre fa uns anys posant una barrera il-legal aprop de l'entrada de la seva propietat, a la banda del Camí dets Alocs, una barrera col-locada en un pas públic, que en el seu moment es va denunciar però que algú molt hàbilment es va encarregar que s'arxivés per sempre més.

-Volem agrair sincerament a la gent que ens segueix per Facebook, animam a que més gent s'hi apunti en aquest grup, per estar informats, per animar-nos a dur endavant aquest petit-gran projecte. Encara tenim molt per fer!

-Gràcies també pel suport de la gent de la Coordinadora de camins de Menorca.

-Animam a la gent a participar de l'excursió que hem organitzat per diumenge 5 d'octubre, ens trobam a les 9 del matí a la plaça Espanya, i d'allà partirem a peu a gaudir dels encants d'un camí ple de natura i d'història. Us hi esperam!