TW

El conseller Alejandre s'exclama sobre el panxó de crítiques que ha rebut la millora de la carretera general. Tal vegada empès per la mala digestió de tanta crítica, el Conseller lamenta que tanta gent «ben intencionada» s'hagi deixat enredar pels perversos manipuladors de sempre que van contra el projecte per anar contra el PP. No som qui per defensar la intel·ligència i la vàlua dels empresaris d'èxit, els economistes reconeguts, els cabals registradors de la propietat, els escriptors de mèrit, els metges prestigiosos, els acadèmics notables, els arquitectes de renom, el seny de la caterva de professionals solvents i de tants d'estiuejants (d'aquells que sempre deim que són els que més ens convenen) que han criticat públicament i amb rigor el projecte. L'ofensa a la seva integritat moral i intel·lectual no desqualifica la seva crítica sinó que qualifica a qui els menysté.

El Conveni amb el Ministeri serà tan finalista com vulgui el conseller, però ja s'ha modificat almanco tres vegades. A Mallorca (conveni bessó del nostro) el van canviar per a incloure-hi un estudi de mobilitat (ni tan sols una obra!) i a Formentera han fet una rotonda urbana, de les normals. Per tant, els doblers es poden destinar a allò que políticament es consideri. I la carretera general necessita de tots els doblers prevists per fer les millores que tothom coincideix que fan falta. Ningú no critica la reforma, sinó les rotondes a doble nivell, grans o petites. I els doblers, així, no bastaran, n'hi haurem d'afegir. En qualsevol cas, el no perdre els doblers, ¿justificaria el gastar per gastar, alterar el paisatge i malmetre l'economia?

El conseller Alejandre afirma que ningú no es va queixar de la variant de Ferreries. El procés de debat i consens de la variant va durar anys i responia a una necessitat (hi va haver manifestacions i tot!) molt més evident que poder canviar de sentit a Biniatap, cosa que no demana ningú. Endemés, el projecte de la variant (el senyor Alejandre ho hauria de sebre!) i les expropiacions són del govern del delinqüent Jaume Matas, a cadascú el seus mèrits. Allò que vam fer els socialistes va ser aconseguir que l'obra la fes finalment el Consell, vam trobar el finançament necessari i vam reduir notablement el seu impacte paisatgístic. Però el projecte de traçat el vam trobar fet. Vam cercar el màxim consens, però de crítiques n'hi va haver i encara n'hi ha. I són ben legítimes, faltaria més.

Diuen que fan les rotondes a doble nivell perquè els girs a l'esquerra estan prohibits. Però n'hi ha un de previst al Pla Verd de Ferreries. Deu ser que només són il·legals a la zona de llevant! ¿Són més il·legals els canvis de sentit que els aparcaments oberts pel Consell a Punta Nati, Turqueta i a Favàritx?

Cap de les moltes propostes de reforma presentades contemplava les ditxoses rotondes. ¿Ignoraven la legalitat tots els enginyers que es van presentar al concurs? ¿Es van saltar la legalitat els tècnics i juristes del Consell que van informar els projectes? ¿Va prevaricar el conseller quan va adjudicar el projecte a una proposta sense rotondes? És clar que no! Les rotondes van aparèixer més tard, qui sap si per calmar les ànsies de desdoblament de l'ala més radical del PP tot i a costa del paisatge i l'economia. I ara ho volen camuflar d'imperatiu legal!

El conseller Alejandre s'empara en els 18.000 vots que va treure el PP. ¿Van votar el PP perquè van prometre el desdoblament o perquè van dir que millorarien l'economia i hi hauria feina? Però açò són figues d'un altre paner, aquest projecte ni tan sols l'han embastat!