TW

L'Ajuntament ha ofert un terreny a la Conselleria d'Habitatge del Govern Balear, voldríem poder signar un conveni de col·laboració a la fi que es redacti el projecte corresponent, tal com és va fer en el seu dia as Mercadal i altres municipis de l'Illa.


Tres són els motius pels que creim que és important la construcció d'aquestes vivendes. Primer, per donar facilitats als veïns i veïnes que tenen dificultat en trobar vivenda a baix preu per tot l'any; segon, per incrementar el nombre de famílies que s'instal·lin al poble de Fornells i utilitzin els serveis locals ja siguin escoles o altres, evitant així la forta estacionalitat del poble; i, tercer, seria la primera vegada que a Fornells hi hauria vivenda protegida.  

El president de la Junta Local de Fornells ha fet unes afirmacions públiques als mitjans de comunicació que voldria puntualitzar:

Primer, l'Ajuntament ni pot, ni li correspon construir aquestes vivendes. Ja està bé que aportem el solar gratuïtament a l'administració que gestiona la gran majoria de vivendes protegides de la CCAA. Així s'ha anant fent a la majoria de pobles incloent les dues promocions de VPO (Vivendes de Protecció Oficial) que tenim as Mercadal.

Per què té el Govern Balear l'IBAVI (Institut Balear de la Vivienda)?, i per què tenim una Conselleria d'habitatge en el Govern Balear?

Segon, crec que és molt negatiu que es vulgui polititzar la construcció d'unes vivendes tan demandades des de fa tant temps per la ciutadania de Fornells. Sembla que el president vol que sigui l'Ajuntament el que pagui aquesta construcció i alliberar així al Govern.

L'afinitat política del president de la Junta amb el seu partit, el PP que governa la CCAA, hauria d'ajudar a sumar esforços. Em dol, que al president li costi tant demanar suport al Govern Balear: primer s'oposà a demanar al Govern Balear una aportació econòmica per ajudar a sufragar l'import de 1,5 milions d'euros de la sentència condemnatòria a rel de l'accident ocorregut a Fornells l'any 2004 essent coneixedor de que el Govern si va ajudar al municipi mallorquí de Campos, i ara disculpa al Govern Balear de construir les vivendes de protecció oficial, i vol que sigui l'Ajuntament el que, a més dels terrenys, hi posi també els doblers per la construcció amb l'excusa del preu.

Gràcies als convenis signats entre Ajuntament, promotors i veïns avui tenim una connexió peatonal directa entre el For.2 i la Plaça de S'Algaret a través de les galeries, també tenim accés a la Zona d'Activitats Molestes, i ara tenim també un terreny apte per VPO.

Tercer, sobre l'estat de l'expedient For.2 i la Zona d'activitats Molestes per una banda, no tenc cap inconvenient a mostrar al president de la Junta Local l'expedient de la unitat d'actuació For.2, serà la quarta vegada que l'expliquem, i per l'altre, vull puntualitzar que res tenen a veure les VPO amb la Zona d'Activitats Molestes, aquesta zona és privada i el terreny per les VPO que es pretén cedir és públic, no s'ha de confondre a la ciutadania.

Sumem esforços, no cerquem complicacions, apliquem el sentit comú amb un tema de primera necessitat per Fornells.