Menorca acull per primera vegada un Congrés d'Energies Renovables i Sostenibilitat en Territoris Insulars, en el marc del 20 aniversari de Menorca Reserva de Biosfera; un espai de debat dirigit a professionals, empresaris, innovadors, inversors locals i públic en general amb un clar objectiu de fomentar i estimular el creixement del sector energètic local, una alternativa imprescindible per al posicionament de Menorca com una destinació natural, ecològica i sostenible.
L'equip de govern del Partit Popular del Consell Insular de Menorca està treballant, junt amb tècnics i professional del sector, en la consolidació d'un canvi de model energètic 100% sostenible, a través d'actuacions concretes com és el Pla d'Implantació d'Energies Renovables de Menorca, que es desenvoluparà durant el 2013, l'adequació d'infraestructures públiques amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques o l'empenta cap a una mobilitat sostenible amb la introducció de punts de càrrega per al cotxe elèctric.Aquest canvi en el model energètic de Menorca ens presenta una sèrie de reptes a assolir: la capacitat de penetració d'energies renovables en el sistema elèctric insular, la gestió del sistema elèctric, la problemàtica de la regulació consum/generació, les micro xarxes intel·ligents per integrar renovables i autoconsum, l'acumulació energètica d'alta capacitat, la integració del vehicle elèctric con a element de regulació del sistema i l'estructura del mercat elèctric liberalitzat. Reptes que s'identificaran i es plantejaran durant el Congrés d'Energies Renovables i Sostenibilitat, que es celebra aquest cap de setmana al recinte firal de Maó, i on també es tractaran les oportunitats que implica el canvi de model en la formació i el desenvolupament de nous llocs de feina lligats al medi ambient i les renovables, la re-localització de l'economia basada en el desenvolupament local de les energies renovables i la transformació del teixit productiu.
Durant les jornades es donaran a conèixer exemples concrets de territoris 100% sostenibles, podrem intercanviar opinions amb professionals del sector de diferents punts de la península, amb la presència de 110 participants, s'oferirà una amplia informació en matèria d'energies renovables dirigida tant al sector públic com al privat, així com la presentació de productes i millores per a l'estalvi energètic i l'autoconsum responsable.
Menorca ha de saber aprofitar les oportunitats que es presenten i definir el model de present i de futur que ens ha d'identificar com a marca i producte. Un model en el que s'està treballant des de l'administració pública amb l'objectiu de conscienciar a la societat de la importància de posar en valor els recursos naturals, introduint totes les eines que tenim al nostre abast per fer-ho possible. Aquest és el camí que ens consolidarà com a Reserva de Biosfera.
Juanjo Pons
Secretari General del PP Menorca
Per què commemorar la Segona República espanyola?
Commemorar no és igual que celebrar, commemorar vol dir recordar, tenir present, posar en valor alguna cosa llunyana que ja només queda com a record, recordar persones que van lluitar per qualsevol acte en concret...La proclamació de la Segona República espanyola el 14 d'abril de 1931 va ser un esclat d'alegria per a la gent del seu moment. La llibertat, la democràcia, el sufragi universal, la igualtat, el progrés, etc. ja no eren simples utopies per a la gent que gairebé sempre havia viscut la seva vida sota el jou de dictadures com la de Primo de Rivera, o sota la indecisió, la incomprensió i la prepotència d'un monarca com Alfons XIIIè. Era l'inici d'una època de llibertats il·lusionant per a molta gent, sense dictadors i sense reis el país es disposava a avançar com a poble, com a col-lectiu, per caminar cap al futur. Malauradament aquesta catarsi d'il-lusions i esperances es va truncar amb la maleïda guerra civil de 1936... i van haver de passar 40 anys per tornar a redreçar el camí cap a la llibertat injustament perdut anys enrere. Per això vull commemorar un aconteixement polític com aquest, per això i perquè m'agrada posar en valor tot el que tenim i que a vegades no sabem valorar com cal i en la seva justa manera: el nostre estat i el nostre sistema democràtic, perquè 82 anys enrere la gent d'aquella època ja ho van saber fer així. Sempre he pensat, però, que aquelles ànsies de llibertat es van escolar entre les mans de la fràgil democràcia republicana: no es van respectar les llibertats individuals, la llibertat religiosa va ser injustament atacada, massa radicalització en els postulats polítics (si no ets dels meus ets enemic meu), potser es va confondre llibertat amb llibertinatge, tanta ànsia de llibertat per llavors no saber viure amb aquesta desitjada llibertat...D'altra banda m'agradaria destacar el valor en sí del sistema polític republicà, enfora de dir que és el millor, perquè sempre tot es pot millorar, potser és podria dir que és el més igualitari i més just per a la gent que és administrada. Característica de qualsevol sistema polític, i em pens que encara molt més arrelat en el republicà, és el valor de la utopia, del no està conforme, de trobar-hi millora en tot, més just, més equitatiu... per a mi utòpic és somniar i lluitar per una república catalana independent de l'estat espanyol, confederat i unit a terres de cultura i de parla catalana perquè pens que seria el millor per a mi i per a Menorca, sense anar en contra ni estar enemistat amb ningú perquè el valor de la pau mai pot faltar a qualsevol poble o país del món amb dignitat.
Finalment un record pel meu estimat avi, en Pepe Marí, que va viure in situ l'experiència de veure néixer l'anhelada i jova República i que, per mala sort, no va poder consolidar per a futures generacions.
Josep Marí Pallicer
Ferreries
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.