TW
0

Austeridad y control del gasto
La situación financiera del Ayuntamiento es ciertamente insostenible. Tras una serie de años de despilfarro y endeudamiento bajo gobiernos anteriores, es necesario contener en el gasto.

Desde UPCM queremos y podemos conseguir:

1º Identificar claramente aquellos gastos absolutamente necesarios de los que no lo son y eliminar o reducir sustancialmente estos últimos.

2º Limitar las inversiones al mínimo imprescindible y olvidarse de los proyectos faraónicos para centrarse en el correcto mantenimiento de las actuales infraestructuras.

3º Buscar fórmulas de financiación de las inversiones que no supongan un mayor esfuerzo financiero para el Ayuntamiento (concesiones, etc.)

4º Tratar de municipalizar aquellos servicios que sean susceptibles de dar un rendimiento al ayuntamiento creando empresas municipales o mixtas (parquí-metros, etc.)

Evidentemente, ni todos los servicios pueden ser públicos ni pueden externalizarse sistemáticamente como se hacía anteriormente, hay que estudiar detenidamente cada caso desde el área de Hacienda y encontrar las soluciones más equilibradas y convenientes para la comunidad.

Para cumplir todo esto hay que ser capaz de ajustar el gasto y que no haya desviaciones como sucedió y aún sucede ahora en algunas áreas.

Por ello instauraremos un control trimestral del gasto de cada área de forma que se pongan de manifiesto las desviaciones en la gestión de cada responsable y se puedan adoptar las medidas oportunas para corregirlas a
tiempo.

Unió des Poble de Ciutadella de Menorca

In memoriam
El vaig conèixer a principis dels anys 60, en oferir-li els primers articles de producció bijutera pròpia: una curta col·lecció de cadenes de llautó en brut, tipus Cordonet de Serp Imitació.

José Cardona Pascual "Pito", fins abans de fer la "mili" a Marina, havia treballat d'administratiu en una fàbrica de sabates ubicada a l'entorn del seu domicili de fadrí, al carrer des Frares 42, a Maó.

Tot just acabar el servei militar, s'establí pel seu compte al carrer de la Concepció 56, en una casa adquirida, on els dalts eren habitatge i els baixos taller de bijuteria. Casat amb n'Antoñita Danús, amb qui tingué quatre infants: dos fills i dues filles.

S'especialitzà en acabats i fornitures tornejades –fabricades amb torns manuals– majoritàriament per a models de "Toledin", que llavors estaven en voga: com ara mànecs per espasetes obrecartes, amb fulla gravada. Més endavant, augmentà la producció de decoletatge (productes tornejats en sèrie) amb torns automàtics Ahres, fabricats a Barcelona.

Però l'empenta envant la donà Indústries Cardona en traslladar-se al Polígon Industrial de Maó, l'any 1973, on passant el temps, arribà a emplenar una nau industrial de 1.200 m2, al carrer d'Artrutx 5, ocupant dins la fàbrica unes 35 persones, entre homes i dones.

Malalt d'Alzheimer, ha passat els darrers anys, viudo, a la Residència Geriàtrica Assistida de Maó, fins el proppassat 16 de març, en que féu el traspàs a l'edat de 79 anys.

En Pito ha estat emprenedor: un home d'acció dins el món bijuter, errades incloses -qui no n'ha fet d'errades?-, que ha viscut per la feina. I, açò sí, també per a la pesca gairebé professional, en llaüt.

Amant de la mar de Menorca; que la solpostada de la vida, t'hagi plegat Pito, amb la benedicció de l'ocàs a Cala Blanca.

Gabriel Mir Morlà
Llucmaçanes