TW
0

En la mort de Lluís Casasnovas Marquès

Lletraferit es diu de la persona instruïda, especialment amant del conreu de les lletres. En Lluís Casasnovas Marquès ha estat un gran lletraferit, que no sols s'ha estimat i ha cultivat la lingüística i la literatura, sinó que en va fer un ofici, com a professor i filòleg, i una vocació, com a autor i editor, per tal de posar aquestes tasques a disposició dels molts centenars d'alumnes que van passar per les aules de l'Institut Josep M. Quadrado així com de tots els menorquins. Des de la seva fundació el 1953, Don Luis, com el coneixíem i el tractàvem amb respecte alumnes i professors, va posar els seus amples coneixements al servei dels estudiants de Secundària (batxillerat i formació professional). Catedràtic de Llengua Espanyola i Literatura, rere el seu posat seriós i a estones sever (que sabia el valor de l'esforç i de la disciplina en la formació de les persones), s'hi trobava un mestre comprensiu i un col·lega amable. Els seus llibres de text (d'Editorial Everest) van fer part de la maleta (avui serien motxilles, que fins i tot en açò l'ensenyament ha canviat) de diferents fornades d'estudiants. Però, més enllà de dissenys curriculars i d'estratègies didàctiques, en Lluís entenia que les competències bàsiques en qüestió de Llengua es resumien en quatres eixos fonamentals, i per aquest ordre, saber escoltar i parlar; llegir i escriure. Com a director del nostre centre, li va correspondre fer front a dues etapes no gens fàcils. La primera (1967-1970), de consolidació i creixement com a Institut de Batxillerat i Formació Professional. La segona (1976-1980), de gran ebullició en els canvis: generacionals, pedagògics, socials...; plenament inserits en la Transició espanyola cap a la democràcia. En tot moment, Lluís Casasnovas va fer exercici de diàleg amb una mentalitat oberta i allunyada de vells comportaments autoritaris.

Bonhomiós i reposat, sabem –qui ho diria!– que, en ocasions, feia gala també d'un humor intel·ligent i d'una fina ironia, manifestació d'un professor llest i humanista. Ho recordarem ara que mai més podrem trobar-lo per demanar-li un consell o per comentar qualque facècia de la vida docent o cultural, que sempre va merèixer la seva atenció.

En aquest moment de tristor, els membres de la comunitat educativa de l'IES Josep M. Quadrado volem expressar el nostre condol a la seva família i el nostre agraïment per la feina i l'amistat que va dedicar-nos.

IES Josep M. Quadrado
Ciutadella

Necessari, però volem més informació

L'Estació Nàutica de Ciutadella, associació empresarial que integra a 50 associats, tots interessats en donar suport i potenciar tant l'activitat com el turisme nàutic, una vegada analitzada la informació que ha anat sortint en premsa en referència al projecte d'ordenació del Port de Ciutadella, vol manifestar:Que per una part ens satisfà veure que hi ha interès per part de l'administració en portar a terme les millores i nous amarraments del port, però per altra banda lamentam que no se'ns hagi tingut en compte a l'hora d'idear el projecte, ni se'ns hagi convocat a les presentacions o reunions informatives del mateix, considerant que esteim directament relacionats i afectats per les actuacions que es puguin portar a terme.Per això volem expressar públicament el nostre malestar, i demanam a les administracions implicades que se'ns informi de primera mà, convocant-nos a properes reunions, ja que voldríem participar i ser membres actius del projecte. Des de l'associació no volem que es retrassi més aquesta obra de tanta importància, però si que volem que les coses es faixin bé, i amb el màxim consens possible.

Estació Nàutica de Ciutadella