TW
0

Ara AENA, demà Correus

Els motius de la penosa situació viscuda recentment als aeroports, crec que ens els han venut una mica disfressats, culpant exclusivament els controladors aeris.

-¿Quin va ser realment el motiu que tenien, Foment i Presidència, per decretar "Estado de alarma", després del rebombori que ja hagueren pogut preveure?

-¿Qui paga aquests sous astronòmics als controladors, mentre recolzant-se amb açò, demagògicament, els mostra culpables exclusius?

No és que un vulgui ara defensar un col·lectiu que desconec, ni molt manco que el vulgui exculpar, el que em sembla políticament incorrecte és veure com s'ha anat amagant el que potser és el vertader problema d'arrel: la manca de personal en el sector i, sobretot, la intenció del Govern central de privatitzar els aeroports.

Es pot imaginar algú el que representaria per a Les Illes tenir els aeroports privatitzats, en mans estrangeres, per exemple?

Els controladors aeris cobren uns sous astronòmics, sí, però també es podria considerar l'augment del trànsit aeri sense obrir prou noves places de controladors; açò és tal vegada el bessó de la reivindicació i el problema de fons.

La majoria potser només s'ha fixat en els "injustos" sous que cobren els controladors, quan sabem que és precisament Foment i AENA qui brinda aquests sous, inflant-los amb hores extres ("vols hores extres, sí o sí, i a quin preu les vols?").

Quina demagògia la del Ministre Blanco denunciant el que cobren els controladors; açò seria com si un pagès denunciés que el seu bestiar menja massa, mentre li està abocant menjar a caramulls.

Clar que la qüestió tal vegada s'haguera entès millor si s'hagués publicitat la intenció del Govern de privatitzar AENA.
...Ah, la privatització! Així sí es pot entendre la manca de voluntat de formar futurs controladors i crear-ne noves places. Ah, llavors potser es podrien compartir les responsabilitats, les culpabilitats.

Sí, sí, deu ser açò, les privatitzacions! ...deu ser aquesta l'agenda amagada del Govern ZP?

Ara comencen a privatitzar AENA, qui privatitzaran demà?

Les privatitzacions són només açò: menjar per avui i fam per demà.

A Correus sembla que hi volen ficar també la mà privada, ja fa 10 anys que Correus és S.A.(Estatal, de moment).

Vista l'estratègia emprada amb AENA, amb quina pel·lícula ens vindran quan vulguin privatitzar Correus i vulguin fer callar qui protestem?

Segur que a Correus no ens retrauran els nostres pobres sous (quasi mileuristes), però potser a Correus també ens amenaçaran de militaritzar-nos tot denunciant uns serveis postals que més que prioritaris ens voldran fer veure injustament deficitaris.

...Quan sabem que els Serveis Públics són deficitaris per la seva mateixa naturalesa, com no poden ser d'altra manera els vertaders Serveis Públics. Per què paguem impostos, si no?

Mesquí i hipòcrita Govern de dretes.

Quan en sortirem d'aquesta dreta tantes vegades mal disfressada de socialista?

Andreu Salord i Bosch
(STEI-i Intersindical, sector Correus)
Ciutadella

La inoperància
com argument
Amb motiu de l'anunci de l'inici de construcció de la nova escola d'Infantil i Primària a Via Ronda de Maó (dita del camí d'en Guixó), hem sentit parlar de les deficiències de seguretat i accessibilitat de l'Escola Sa Graduada com part dels arguments a favor del seu trasllat. I clar, la qüestió té castanyes. En primer lloc perquè el comentari ve de persones amb responsabilitats polítiques directament implicades en educació, i per tant en el lloc i el moment adequat per solucionar aquests problemes. I en segon lloc, perquè estem parlant de la seguretat i accessibilitat a una escola d'Infantil i Primària, és a dir, de la seguretat del nostres fills.

Sembla lamentable no haver solucionat aquests problemes ja fa molts anys, i molt més emprar la pròpia inoperància com a argument.

Si Sa Graduada finalment es trasllada, es solucionaran per als adults tots aquestos problemes de l'edifici? Algú vol que repassem tots el problemes de seguretat i accessibilitat de les escoles de Maó? Vist l'assumpte amb perspectiva i independentment del que passi amb l'actual Escola Sa Graduada, el primer que cal demanar és la solució el més prest possible dels problemes de seguretat i accessibilitat que pugui tenir aquesta escola i, a més a més, els de totes les escoles de Menorca.

Ignacio Blasco Mascaró
Maó