Destrucció del parc infantil des Mercadal
Vergonya d'un Ajuntament que construeix l'escoleta del municipi en el parc infantil del poble, zona verda o jardins, és igual com es vulgui dir, envoltada de cases, i fa malbé totes les vivendes que l'envolten, no només per la vista, sinó perquè en moltes d'elles no hi entrarà mai més el sol, i totes tindran una paret mitgera de tres o quatre metres d'alçada aproximadament amb aquest edifici, cosa que no es permet de fer a qualsevol particular.
Una única zona enjardinada de l'interior d'Es Mercadal que es veurà destrossada per una construcció que vulnera les normes urbanístiques. A part d'açò les mares i al·lots que hi passaven moltes estones, tant per jugar-hi, com per esperar les classes de música, per anar en bicicleta, per patinar, o només per estar-hi, es veuen privats d'aquest espai lúdic.
Vergonya per aprofitar-se del conformisme i bondat del tots els vesins, que havien posat la confiança en aquest Ajuntament, en no conèixer ni tenir armes per lluitar contra la burocràcia, la política i altres interessos.
Vergonya per la resposta del consistori excusant-se que com que és equipament públic tot s'hi val, que aquesta zona estava qualificada per a equipaments i que no hi havia cap més alternativa, quan l'Ajuntament té prou patrimoni dins el poble que pot servir per a ús públic.
Vergonya d'un ajuntament que fa un altre nyap arquitectònic i urbanístic, entre d'altres, com per exemple la Via Ronda pròpia d'una societat industrial i no d'un poble menorquí. Si més no, hauríem esperat de l'Ajuntament una sessió informativa per al veïnat on s'informés del projecte i on la gent afectada pogués donar la seva opinió o fer les seves al·legacions i poder trobar una altra solució. Està molt bé que es cuidin els serveis del poble cara als infants però també s'ha de cuidar tota la gent que hi viu. Justament per açò, per vetllar pels infants no es pot destrossar sense cap empatx un parc infantil ben urbanitzat, reconegut i consolidat des de fa molts anys, sinó el contrari, l'obligació de l'Ajuntament era, per damunt de tot, protegir-lo, actualitzar-lo i modernitzar-lo com un bé de tot el poble amb diferents usos socials (esplai, festiu, social i esportiu).
Catalina Coll Pons
Es Mercadal
Otraforma de ver
En ocasiones me resulta curioso cómo se pueden distorsionar las cosas e influenciar y condicionar al conjunto de vecinos de un municipio a través de los medios de comunicación, producida ésta por una acción, sea buena o mala en este caso, me refiero a la reforma integral de la plaza explanada de Es Castell.
Por supuesto, voyarespetartodas las opiniones realizadas hasta la fecha. Me cuesta entender cómo se puede hacer una crítica objetiva de una obra y refutarse, sin haber terminado en todo su conjunto, teniendo en cuenta que falta parte del mobiliario urbano: "parque infantil, los kioscos, etc. Una gran zona diáfana donde poder disfrutar de innumerables actividades como: mercados artesanales, conciertos, bailes, exposiciones, actividades deportivas, etc. Es conocido por todos, que la administración tiene un engranaje y ritmo diferente a cualquier empresa o ciudadano, la cual, exige pasar por unos trámites y plazos burocráticos que hacen demorar su ejecución final. Quiero destacar su funcionalidad, la eliminación por completo de las barreras arquitectónicas, al mismo tiempo la combinación de sus diferentes y variadas zonas ajardinadas, con una vegetación más numerosa que la anterior.
Debemos de dar tiempo a la sabia naturaleza para quepueda exhibir y en caso de que resulte insuficiente, podremos sugerir su incorporación y variedad. Referente al tráfico rodado, encuentro acertado su reducción e incluso plantearse su desaparición, sin olvidarme de los vecinos que vivenen la otra parte de la plaza explanada, así como de losnegocios,dispongan todos ellos de las garantías de accesibilidad que se merecen para poder disfrutar todos los viandantes,de una forma afable y segura en especial, la de nuestros hijos.
Estoy convencido, que a principios de verano los vecinos de Es Castell que en estos momentos se encuentran un tanto opuestos, la aprobarán.
Lluís Camps
Es Castell
Imatges que parlen del patrimoni cultural
Amb el pas del temps, la fotografia s'ha convertit en el testimoni del passat i un record per a la col·lectivitat, fins al punt que és considerada per ella mateixa patrimoni cultural. Aquesta afirmació potser sorprendrà a més d'un fotògraf afeccionat que, quan capta aquell instant, només pensa en la bellesa del paisatge o la serenor de la posta del sol.
Aquest divendres inauguram a la Sala d'Activitats Ciutadanes una exposició especial. I ho és especial perquè, emmarcada a dins les VI Jornades d'Història Local i Patrimoni Cultural de Menorca, podrem gaudir d'imatges que ens apropen al nostre patrimoni cultural.
Les fotografies ens les cedeixen el Fotoclub f/Llum de Ferreries i els Amics del Museu de Menorca. A ells el nostre més sincer agraïment per participar d'aquesta iniciativa lúdica que, sumada a les ponències del proper cap de setmana, ens ajudaran a fer arribar al públic la importància del patrimoni cultural, la seva conservació i divulgació.
En el cas del Fotoclub f/Llum de Ferreries, les fotografies pertanyen al concurs que organitzen cada any "Menorca a la vista". L'any passat el concurs es va dedicar a fotografiar edificis i indrets que pertanyen a la Menorca xarxa monumental. Per tant, gaudirem de la perspectiva de fotògrafs, de Menorca i d'altres indrets de l'estat, de com van veure i gaudir del nostre patrimoni.
L'altra aportació és la que fan els Amics del Museu de Menorca. D'entre moltes activitats per tal de difondre el patrimoni cultural, des de fa tres anys convoquen el concurs de fotografia "El patrimoni de tots".
A les bases del concurs s'indica que el tema de les fotografies serà el patrimoni cultural de Menorca en qualsevol de les seves vessants (arquitectònica, etnològica, arqueològica, militar, etc.) i, especialment, es valoren les obres que facin referència al patrimoni més feble o al que estigui en perill de desaparició o de degradació.
Us esperam a partir de les 20.30 h. per gaudir d'una vetllada cultural. Serà una bona ocasió per conèixer com veuen els menorquins l'estat actual del nostre patrimoni cultural, la seva conservació i sorprendre'ns amb noves imatges i perspectives de la nostra illa.
Miquel À. Marquès Sintes
Centre d'Estudis Locals d'Alaior
Sin comentarios
Para comentar es necesario estar registrado en Menorca - Es diari
De momento no hay comentarios.